Oameni vs Tehnologie


Descriere

Oameni vs Tehnologie. Internetul trebuia sa ne elibereze.

• Castigatoarea Premiului Transmission 2019

• Pe lista lunga la Orwell Prize for pentru Texte Politice 2019
 
Tehnologia ne-a schimbat vietile. Dar pentru asta nu am cedat oare prea mult puterii din spatele zidului de cod, manipulata de publicitarii si tehnocratii din Silicon Valley? Ce inseamna pentru democratie scandalurile despre datele private din jurul Facebook si al Cambridge Analytica? Jamie Bartlett ne spune ca a imbratisa Big Tech fara nicio retinere inseamna a slabi fundamentele democratiei. Clasa de mijloc se erodeaza, societatea civila e slabita, iar noi, cetatenii, ne pierdem judecata critica si chiar libertatea.
 
Oameni vs tehnologie arata cat de fragil este sistemul politic sub asediul revolutiei digitale. Dar Bartlett explica si cum putem deveni cetateni activi, parte dintr-o comunitate democratica cu alegeri libere, egalitate de sanse, libertati civile si incredere in puterea suverana. Aceasta carte esentiala avertizeaza ca, daca nu schimbam ceva, democratia se va alatura feudalismului, monarhiilor absolute si comunismului pe lista de experimente politice care au esuat.
 
O carte incitanta. Bartlett are dreptate sa spuna ca viitorul nostru depinde de castigatorii si perdantii cursei pentru tehnologizare, dar si de tehnologia insasi. - Financial Times

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.