Orb în noapte

Orb în noapte

Descriere

Al doilea volum din seria Dark Iceland
Ari Thór locuiește deja de câțiva ani în micul oraș Siglufjördur, cea mai nordică așezare din Islanda. Are un copil cu soția lui, Kristín, dar încă se cofruntă cu trecutul său tulbure, iar relațiile tensionate cu locuitorii continuă să-l stoarcă de puteri.
Liniștea micii comunități e spulberată atunci când cineva împușcă un polițist, în miez de noapte, lângă o casă părăsită. Ancheta îl conduce pe Ari Thór printre ițele politicii locale la o confruntare cu primarul din Siglufjördur, dar și la un sanatoriu din Reykjavík, unde cineva e ținut împotriva voinței lui. În oraș apare o tânără misterioasă care fuge de ceva ce nu îndrăznește să dezvăluie nimănui. Devine tot mai limpede că niște întâmplări tragice din trecut țes o vrajă întunecată care-i amenință pe toți cei din prezent.
Un thriller extraordinar, complex, care sondează adâncurile cele mai negre ale minții omenești.
„Un mister fascinant care se petrece în cel mai nordic oraș din Islanda, scris de unul dintre cei mai buni scriitori de roman polițist din țară. Ragnar e un maestru în ceea ce înseamnă Nordic Noir.” - Yrsa Sigurðadóttir„Valul Nordic a găsit în Ari Thór Arasson un erou la fel de interesant și captivant precum nordul Islandei.” - Nick Quantrill„Seducător… un mister în stil clasic, cu un personaj principal puternic, desfășurat pe fundalul fascinant al unui orășel islandez izolat de zăpadă. Ragnar se pricepe de minune să-ți dea senzația de claustrofobie.” - Ann Cleeves„O versiune modernă, islandeză, a unui mister în stilul Agathei Christie, înșelător ca o cursă de slalom…” - Ian Rankin

Pe aceeași temă

Ragnar Jonasson