Noapte nesfârșită

Noapte nesfârșită

Descriere

 Atragator, extrem de inteligent, dar cu totul lipsit de mijloace financiare, tanarul Michael Rogers viseaza la  viata mai buna si la o casa magnifica, in care sa traiasca impreuna cu femeia iubita. Iar cand o cunoaste pe Ellie, o fabulos de bogata mostenitoare americana, visul lui devine realitate.
Insa Michael ignora advertismentele unei batrane tiganci privitoare la blestem ce planeaza asupra locurilor, si, curand, raul incepe sa se strecoare in paradis...
 
Fragment din cartea “Noapte nesfarsita” de Agatha Christie:   “- Voi si tiganii vostri! Am vazut o femeie cu o infatisare oribila azi-dimineata. Statea in mijlocul drumului. Puteam sa fau cu masina peste ea. S-a postat pur si simplu in fata mea. A trebuit sa opresc. Si mai era si la deal. - De ce, ce voia? Ellie ne asculta pe amandoi, insa nu zicea nimic. Mi s-a parut totusi ca arata cam ingrijorata.  - Ce obraz la ea, m-a amenintat, povesti Greta. - Te-a amenintat? am zis eu furios. - Ma rog, mi-a spus sa plec de aici. Mi-a zis: “Asta e pamantu' tiganilor. Plecati. Plecati cu totii. Intoarceti-va de unde ati venit daca vreti sa scapati de primejdie”. Si-a ridicat pumnul si l-a scuturat in directia mea, apoi a zis: “De va blestem, in veci n-o sa aveti noroc. Sa cumparati pamantu' nostru si sa ridicati case pe el. Nu vrem case unde-i locul alora cu corturile”. Greta mai povesti si alte lucruri. Ellie imi zise apoi, incruntandu-se putin:  - Parea totul un pic cam improbabil, nu ti se pare, Mike? - Cred ca Greta exagera un pic, am raspuns eu.  - Ceva parea cumva nelalocul lui, spuse Ellie. Ma intreb daca nu cumva Greta a inventat o parte dintre cele povestite.  Am cugetat un pic.  - De ce ar inventa asa ceva? Apoi, dintr-odata, am spus iritat: N-ai mai vazut-o pe Esther in ultima vreme, nu-i asa, Ellie? Nici cand ai iesit sa calaresti?  - Pe batrana tiganca? Nu. - Nu pari foarte sigura, Ellie, am remarcat eu. - Cred ca am mai zarit-o din cand in cand, recunoscu ea. Stii tu, printre copaci, privind, insa niciodata atat de aproape incat sa pot fi sigura.  Dar, intr-o zi, Ellie se intoarse de la calarie alba si tremurand. Batrana iesise dintre copaci. Ellie stransese fraul si se oprise sa vorbeasca cu ea. Imi povesti ca femeia o ameninta cu pumnul strans bombanea in barba. Ellie continua:  - De data asta eram suparata, asa ca am intrebat-o: “Ce cauti aici? Pamantul asta nu-ti apartine. E pamantul nostru si casa noastra”.  Atunci femeia vorbise:  - N-o fi in veci a' vostru si nici n-o sa-l stapaniti. V-am spus asta o data si inc-o data. N-o mai spun iara. N-o mai fi mult de-acu' - asta pot sa va spun. Vad moartea. Colea pe umarul tau stang. Moartea ii langa tine si moartea te-o lua.”

Pe aceeași temă

Agatha Christie