Rapoarte confidențiale

Rapoarte confidențiale

An publicare
2019
Nr. Pagini
1
ISBN
9786068577722

Descriere

Volumul de poezii Rapoarte confidențiale (în original Penelopi Tistenna) a câștigat în 2014 National Literary Award în Malta și este a treia carte a lui Immanuel Mifsud publicată în România, după romanele În numele Tatălui (și al Fiului) (Polirom, 2014, în traducerea Denisei Duran) și Necunoscuta din Berlinul de Est (Editura Nemira, 2019, în traducerea Ioanei Văcărescu).
„Emoționantă tocmai prin finețea jocului public-privat, dar și prin forța poetică a imaginilor, vocea lui Immanuel Mifsud vorbește despre zvâcnirile sufletului feminin și masculin, deopotrivă; despre erotism, în toate formele lui de manifestare — promiscue ori sublime; despre felurile în care umanitatea se pune pe sine însăși pe muchie de cuțit — prin sărăcie, emigrație, boală; și, mai presus de toate, despre singurătatea densă a călătorului...” - Denisa Duran
Carte apărută cu sprijinul oferit de Arts Council Malta — Cultural Export Fund.Immanuel Mifsud (n. 12 septembrie 1967, Paola, Malta) este considerat liderul generației de mijloc din literatura malteză contemporană. A studiat la Universitatea din Malta, unde și-a luat doctoratul în 2012. Scrie poezie și proză, iar în 2011 a fost primul maltez care a câștigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură. Este și primul maltez invitat de Biblioteca Congresului din Washington D.C., unde a susținut o lectură de poezie și a purtat un dialog cu criticul literar Lucia Wolf. A publicat nouă volume de poezie și zece volume de proză, precum și o carte pentru copii. A fost tradus în engleză, franceză, română, sârbă, macedoneană, cehă, albaneză și arabă.

Pe aceeași temă

Immanuel Mifsud