Adevărul despre marțieni

Adevărul despre marțieni

Descriere

Mylo si prietenii sai pleaca sa cerceteze ramasitele unei farfurii zburatoare care s-a prabusit aproape de Roswell, in New Mexico. Pana atunci, el credea ca martienii exista doar in benzile desenate cu supereroi. Cand din interiorul navei aude strigatul de ajutor al unei fiinte extraterestre, Mylo decide ca trebuie sa fie la fel de curajos precum fratele sau, rapus de o boala grava cu un an inainte. Lucrurile pe care le descopera de-a lungul acestei aventuri ii intaresc increderea ca prietenia este cel mai important lucru din univers.   Melissa Savage construieste o poveste care contine si marea durere provocata de moartea fratelui lui Mylo, dar si aventura si o multime de glume cum numai baietii stiu sa faca. Prietenia lui Mylo cu Dibs este emotionanta si autentica, nascuta din pasiunea lor pentru benzi desenate si din faptul ca petrec mult timp impreuna. Pe masura ce acesti doi prieteni se implica in salvarea unor martieni, Melissa Savage are grija sa nu se departeze de lumea reala si de provocarile terestre: cum sa dai dovada de mult curaj si sa ai un nou inceput.“ Publishers Weekly   Amintind de superproductia cinematografica E.T., aceasta poveste care pune pret pe curiozitate, prietenie si sprijinul oferit de comunitate deschide calea unei discutii despre felul in care intelegem universul. - Booklist
Fragment din cartea "Adevarul despre martieni" de Melissa Savage

"- Ai vrea sa nu mai respiri churro in fata mea? Stii foarte bine ca nu mananca lilieci! Acum te rog sa taci din gura, pana nu te aude!
- L-ai vazut vreodata sa mearga in oras? imi sopteste Dibs. Nu, nu l-ai vazut. Nici macar nu vine la biserica duminica. Tu ce crezi ca mananca aici, de unul singur?
- Stii Citadela secreta a lui Superman? il intreb pe Dibs. Acolo unde se retrage cand vrea ca sa se gandeasca la lucruri importante! De exemplu, la cum sa salveze lumea de rau. Poate ca asta face si domnul Lord. Poate ca aceasta este Citadela lui supersecreta. Sau ceva cum este Templul Intelepciunii pentru consiliul guvernant de pe planeta Krypton. Dibs inchide un ochi si se chioraste cu celalalt prin plasa de la usa.
- Cartoafa mi-a povestit ca tipul si-a ciopartit toata familia cu un tarnacop, imi sopteste Dibs. Daca chiar acum isi ascute toporul special pentru noi?
- Te potolesti odata?
- Diego Ramos mi-a zis ca a fost spion in Primul Razboi Mondial. Si-a pierdut mintile si intr-o zi a venit acasa si si-a ucis toata familia. Credea ca sunt dusmanii, se credea pe campul de batalie.
- Si asta e tot o minciuna.
- Mda, sigur. Lumea nu inventeaza asa ceva.
- Mie asa imi suna!
- Ei bine, sunt morti, nu-i asa?
- Asta nu inseamna ca i-a omorat el! Si termina odata cu acel cuvant.
- Ce cuvant?
- Am zis sa taci, pana nu te aude!
Dibs pufaie.
- Ia te uita la locul asta! Imi da fiori.
- Sss!
Ii dau un ghiont zdravan, drept in piept.
Dibs are dreptate insa.
Casa lui Mordecai Lord arata mai degraba a ruina, decat a casa. Se vede insa ca a insemnat ceva pentru cei care locuiau in ea cu ani in urma."

Pe aceeași temă

Melissa Savage