Hipopotamul de la capătul coridorului

Hipopotamul de la capătul coridorului

Descriere

„O lectură de neratat, un amestec de fantastic, aventură și incursiune în lumea muzeelor ciudate." School Library Connection
„O aventură fantastică într-o lume de basm." The Sunday Times

Când Ben primește o invitație misterioasă la un muzeu ciudat, băiatul e atras într-o lume neobișnuită, plină de secrete uitate și magie nemaivăzută…
Plicul cu invitația la Muzeul Gee a fost adus de albinele-poștașe. Pe el nu scrie niciun nume, dar Ben știe că lui îi este adresat. Dacă nu ar fi așa, atunci de ce desenele de pe cartonaș i-au stârnit amintiri despre tatăl său, dispărut de mult pe mare?
Când ajunge în vechea clădire dărăpănată, Ben găsește o mulțime de animale vorbitoare, care l-au așteptat cu nerăbdare, convinse că doar el poate salva muzeul. Pentru asta însă, va trebui să dejoace planurile malefice ale unui investitor imobiliar lacom.
Cu o fărâmă de noroc, un strop de magie și puțin ajutor de la mama sa, Ben ar putea salva muzeul de la uitare, izbutind totodată să găsească acele răspunsuri despre tatăl lui pe care le-a căutat toată viața.
Helen Cooper este o faimoasă autoare și ilustratoare de cărți pentru copii. Cărțile sale au fost traduse în 26 de limbi și au primit numeroase distincții, printre care Medalia Kate Greenaway, de două ori la rând.

Pe aceeași temă

Luminiţa Gavrilă