Cuvintele maestrului nostru

Cuvintele maestrului nostru

Descriere

O rara si pretioasa antologie a invataturilor rostite de maestrul spiritual hindus Yoga Swami, asa cum au fost ele culese de discipolii sai: Markandu Swami, A. Chellathurai, Sanda Swami, M. Sri Khanta.
Yoga Swami a fost probabil unul dintre cei mai mari intelepti care au locuit in Sri Lanka, in vremurile noastre. Infatisarea sa era la fel de imaculata precum puritatea gandirii sale. Parul si barba lui de un alb-argintiu dimpreuna cu vesmantul sau alb, fara pata, pareau marturii ale sfinteniei si sacralitatii sale. Traversand tara in lung si-n lat, el a transformat vietile multor fiinte umane care, altfel, ar fi putut cu usurinta sa mearga pe cai gresite.
   Epoca in care a trait a cunoscut multe transformari in directia progresului, dar si a degradarii unor valori inestimabile. Cu toate acestea, in mijlocul tuturor fenomenelor tranzitorii, el a ramas la fel de neclintit precum Muntele Kailasha - un adevarat refugiu al sufletelor aflate in suferinta si disperare. A insuflat credinta devotilor sai si i-a condus spre lumina sperantei si a fericirii. Si chiar si cei care au avut doar contacte ocazionale sau superficiale cu el, intalnindu-l au putut simti strafulgerarea sensului spiritual al vietii.


Pe aceeași temă