Teoria si practica in fotbalul de inalta performanta

Teoria si practica in fotbalul de inalta performanta

An publicare
2012
Nr. Pagini
274
ISBN
9786066474153

Descriere

Acest curs se adreseaza studentilor de la Facultatile de Educatie Fizica si Sport - specializarea fotbal, care studiaza Teoria si practica in sportul de inalta performanta, disciplina ce are drept obiectiv principal integrarea viitorilor specialisti in structurile organizatorice de performanta. in fotbal.
Multiplele valente instructive si educative ale fotbalului au determinat includerea acestui sport in toate programele de pregatire ale studentilor„ pe diferite nivele, fie ca este vorba de predarea in scoala, antrenamentul la copii si juniori si, in cazul nostru, in fotbalul de inalta performanta.
In programa de master de inalta performanta, predarea fotbalului presupune parcurgerea aspectelor legate de structurile organizatorice ale fotbalului de inalta performanta, aspecte prioritare privind selectia, latura psiho-pedagogica a antrenamentului, metode si mijloace planificate corespunzator obtinerii unei forme sportive propice participarii cu randament maxim in competitii, dar si probleme de alimentatie si posibilitati de combatere a stresului.
Principalele noutati si tendinte din fotbalul actual se rezuma la ritmul rapid de joc, rezultat al unei pregatiri fizice excelente, o tehnica perfectionata de la cele mai fragete varste in concordanta cu tactici speciale, stabilite prin studierea atenta a adversarului.
Solicitarile unui joc modern pretind tuturor jucatorilor, indiferent de postul ocupat in echipa, sa stie si sa poata rezolva in egala masura sarcini de joc, atat in aparare cat si in atac, pe diferite compartimente si posturi, in calitate de jucatori independenti.
Antrenorul va trebui, deci, sa cunoasca bine toate aspectele ce vizeaza instruirea juniorilor din ultimul stadiu de pregatire, pentru a facilita integrarea acestora in loturile seniorilor si, nu in utimul rand, problemele de orice natura ale seniorilor cu personalitati diverse si motivatie diferita pentru practicarea fotbalului de performanta.
Fotbalul, ca joc de echipa, isi are randamentul in eficienta tuturor jucatorilor, in modul cum acestia rezolva sarcinile pe posturile in care sunt specializati, atat in fazele de atac, cat si in cele de aparare, acest aspect presupunand omogenizarea eficienta prin crearea unor relatii de buna colaborare in cadrul jocului.
Cresterea importantei pentru societate a fenomenului fotbalistic a determinat impingerea tot mai departe a limitelor tuturor celor care contribuie la obtinerea maiestriei. in acest sens, manualul de fata vine in intampinarea nevoilor instructorilor, ale antrenorilor care lucreaza in fotbalul de inalta performanta, cuprinzand o multitudine de aspecte psihologice ce vor fi folosite in instruire, in deplina concordanta cu ceilalti factori ai antrenamentului in fotbal, ducand astfel la o dirijare stiintifica a acestuia. - Din Cuvant inainte

Pe aceeași temă

Barbu Dumitru

Barbu Stefanescu Delavrancea,Dumitru Stăncescu,Ion Creanga,Nicolae Filimon,Petre Ispirescu

Barbu Stefanescu Delavrancea,Dumitru Stăncescu,Ioan Slavici,Ion Creanga,Mihai Eminescu,Petre Ispirescu

Iliana Dumitrescu,Daniela Barbu,Vasile Molan

Iliana Dumitrescu,Daniela Barbu,Vasile Molan