Aforisme si cugetari despre justitie si nu numai
Descriere
Aceasta carte in felui ei unica reprezinta o reflectie profunda asupra dreptatii si a gardianului ei social, care este justitia. Ea oglindeste totodata relatia speciala pe care o are autorul cu acest subiect.
Studiul sau sistematic ca autodidact si cercetarile sale laborioase, care s-au combinat cu unele experiente spirituale ce au fost aprofundate prin practica Hatha Yoga, Kundalini Yoga, dar si Tantra Yoga, au facut din Gregorian Bivolaru depozitarul unei cunoasteri aproape enciclopedice, care uneori a depasit cu mult granitele stiintelor orientale din domeniul sistemului Yoga. Calea sa in viata, ce a fost presarata cu descoperiri de tot felul si chiar cu unele realizari spirituale extraordinare, s-a intretaiat insa adeseori, intr-un mod violent, cu calea cea stramba a dreptatii omenesti si a justitiel corupte din Romania.
Rezultatele nu au fost intotdeauna cele mai fericite pentru el. Experientele repetate cu care s-a confruntat in inchisorile comuniste, precum si experienta sa dramatica inevitabila cu sistemul de justitie ticalosit din Romania comunista si apoi cu acela din Romania capitalismului salbatic au scos la iveala, in locul traumelor pe care toate aceste nedreptati si injustitii le provoaca in mod obisnuit, doar o mare intelepciune practica ce s-a concretizat si intr-o colectie de aforisme care il inalta in mod evident, mai ales pe cititorul avizat, cu mult deasupra tumultului vietii cotidiene, chiar daca toate acestea pleaca din maruntaiele unei vieti.
Scriind aceste aforisme pertinente despre justitie, autorul nu face in fond altceva decat sa proiecteze, intocmai precum un sui generis reflector, un fascicul de lumina clara intr-un domeniu ce este mai ales acum cazut in desuetudine si obscuritate, societate asa cum este actualmente cea romaneasca. Multe dintre aceste aforisme reprezinta o veritabila radiografie, surprinzator de precisa si in acelasi timp subtil nuantata - asa cum limbajul simbolic permite - a sistemului judiciar din Romania.