Suprematia vietii - Constantin Bihara


Autor:

Etichete:

Editura:
Transilvania Expres - 2014 - 280 de pagini

ISBN:
9786066341066
BDCID:
00323022

Descriere

Nimic nu este mai presus de viata. Viata este un dar ceresc. Viata vine de la Dumnezeu. Ea este mai presus de orice, mai presus de moarte. Ea este dumnezeire. Iisus spune: „Eu sint calea, adevarul si viata".
Cind zic „suprematia vietii" am in vedere tot ce se raporteaza la viata, adevar, traire, gind, sentiment, idee si in nici un caz la moarte, in nici un caz la rau, la minciuna, tot ce se raporteaza la iubire.
Tot ce se afla in acest volum urmareste virtuti supreme, biruinta vietii, biruinta binelui asupra raului, a luminii asupra intunericului. Ura nu aduce nimic bun, ea aduce moartea. Tot timpul am in vedere viata.
Cartea aceasta se deschide cu o pledoarie pentru spirit, considerat al cincilea element. Este o adeziune la bine, apartenenta la el. Am creat o maxima spunind: „Nu exista virsta, exista spirit care nu are Virsta". In acest spirit ne aflam, in ceea ce inseamna suprematia vietii. Traim in acest spirit prin virtutile cele mai inalte, prin copiii nostri, prin Dumnezeu, prin ginduri si fapte, prin sentimente, prin munti, prin mare, prin ogoare, prin cele sfinte, prin tot, apropiindu-ne cerul, ca sa fie „precum in cer asa si pe pamint".
Trebuie sa facem o reducere la simplu, la Dumnezeu, la adevar, la bine, la iubire. - Constantin Bihara

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.