Polis Vol.6 Nr.1(19) Serie noua Decembrie 2017-Februarie 2018 Revista de Stiinte Politice

Polis Vol.6 Nr.1(19) Serie noua Decembrie 2017-Februarie 2018 Revista de Stiinte Politice

Autor
An publicare
2018
Nr. Pagini
108
ISBN
1221976613

Descriere

Polis. Basarabia si Romania. Dupa 100 de ani

Volum VI, Nr. 1 (19), Serie noua, decembrie 2017-februarie 2018

Din Cuprins:
◊ Recunoasterea Unirii Basarabiei cu Romania – aspecte istorice si de drept international
◊ Prutul, Nistrul si contextele
◊ Omul amestecat
◊ Armand Gosu: "Depresia care a cuprins intreaga societate din Moldova cred ca poate fi tratata prin redarea sperantei integrarii europene"
◊ Sistem si antisistem in discursul politic romanesc actual
Prezentul numar este primul realizat in cadrul proiectului "Centenarul Romaniei in dezbaterile Polis", realizat de Universitatea "Petre Andrei" din Iasi, Institutul de Studiere a Ideologiilor si Primaria Municipiului Iasi, in cadrul "Programului Centenar". Scopul proiectului este sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanta Centenarului Romaniei si aducerea in atentie de catre profesionisti din domeniul socio-uman si din domenii conexe a unor evenimente si date necunoscute pana in prezent publicului. Unul dintre obiectivele proiectului este editarea a sapte numere ale revistei Polis, numere structurate pe teme legate de Centenarul Romaniei. Fiecare numar va fi lansat in cadrul unor dezbateri tematice. Prezentul numar trateaza, printre altele, momentul Unirii Basarabiei cu Romania, istoria complexa a spatiului dintre Prut si Nistru, precum si importanta integrarii europene pentru intreaga societate din Moldova.

Contributori:
Mioara Anton, Lavinia Betea, Sorin Bocancea, Radu Carp, Dumitru Crudu, Armand Gosu, Dan Sultanescu, Bogdan Teodorescu, Adrian Tompea, Dorina Ticu, Marius Vacarelu

Pe aceeași temă