Adevarata dragoste - Jude Deveraux

Adevarata dragoste - Jude Deveraux

Editura
An publicare
2014
Nr. Pagini
480
ISBN
9786066868662

Descriere

La terminarea facultatii, Alix Madsen afla cu surprindere ca Adelaide Kingsley, o prietena de familie, i-a lasat mostenire, pentru un an, dreptul de a fi stapana unui incantator conac pe insula Nantucket. In schimb, Adelaide are o cerinta neobisnuita – Alix trebuie sa rezolve misterul straniei disparitiei a uneia dintre femeile din neamul Kingsley, petrecute insa cu mai bine de doua secole in urma. In plus, Alix trebuie sa se confrunte si cu arogantul – si extrem de atragatorul – arhitect Jared Montgomery, mostenitorul de drept al conacului.  Ceea ce Alix nu stie este ca legaturile propriei familii cu cea a lui Jared sunt mult mai apropiate si mai indelungate, asa ca Jared primeste misiunea sa aiba grija de ea cat timp se afla pe insula – lucru deloc dificil, avand in vedere pasiunea de netagaduit care se naste intre ei. Vietile lui Alix si Jared se dovedesc strans impletite cu soarta tulburatoare a stramosilor lor, iar cei doi trebuie sa descopere calea de a indrepta greselile trecutului pentru a gasi speranta pentru propriul viitor... si pentru adevarata dragoste.
     Fragment din romanul "Adevarata dragoste" de Jude Deveraux:

    “- Alix? se auzi vocea lui Jared prin usa. Putem sa vorbim? Te rog?
    - Pleaca, zise ea.
    - Eu nu te-am mintit. Ti-am spus ca exista secrete. Te rog, deschide usa si lasa-ma sa-ti explic. Nu am vrut sa-ti ascund nimic, dar facusem promisiuni. Te rog, lasa-ma sa intru ca sa vorbim.
    Alix vru sa-i spuna sa plece, insa stia ca el spunea adevarul. Dadu scaunul la o parte, iar el deschise usa si intra, dar ramase langa usa. Faptul ca parea foarte ingrijorat ii fu de ajutor.
    - M-ai lasat sa ghicesc ca totul avea legatura cu mama, zise ea. Dar n-am crezut ca tata va... va...
    - Te va trada? intreba Jared. Ar ajuta daca ti-as spune ca a fost din nou ideea mamei tale? L-a pus pe Ken sa jure ca nu-ti va spune nimic despre Nantucket.
    - Dar de ce?
    - Ea... Se intrerupse.
    Nu avea dreptul sa spuna nimic despre jurnalele care stateau la baza romanelor Victoriei.
    - Incerci sa te hotarasti cat de mult sa ma minti?
    - Nu o sa mint, dar unele secrete nu sunt ale mele ca sa le dezvalui. Se apropie de ea. Imi pare rau ca nu pot sa-ti povestesc totul. Dar datorez parintilor tai tot ce-am realizat, tot ce sunt azi. Daca nu ar fi fost tattal tau, acum as fi fost probabil la inchisoare ori mort. Si asa cum bine ai ghicit, mama ta a platit mare parte din studiile mele scumpe. Si tatal tau a contribuit, dar...
    - Mama e cea cu banii, zise Alix.
    - Da, asa e. Dar tot ce-am invatat si mi-a fost de foloa in cariera am invatat de la tatal tau.
    Alix facu ochii mari.
    - Constructor excelent. Ai spus ca un constructor excelent te-a lasat sa remodelezi o casa cand erai doar un pusti. Tata a fost?
    - Da, el a fost. Se intampla imediat dupa ce mama ta te luase din Nantucket. Ken era foarte deprimat ca sotia divorta de el si nu mai putea sa-si vada adorata fiica, ba as putea adauga adorabila fiica.”

Pe aceeași temă

Jude Deveraux