Pachet Calatorii in spatiu. 3 carti

Pachet Calatorii in spatiu. 3 carti

Autor
Editura
An publicare
2019
Nr. Pagini
1032
ISBN
9899090003456

Descriere

Pachetul contine 3 carti:

• Aurora de Kim Stanley Robinson (editia 2019, 480 pagini)
De 159 de ani, 2 000 de suflete calatoresc prin spatiu. Nava lor cu doua roti imense, care se invartesc pentru a genera gravitatie adaposteste 12 ecosisteme, de la tundra la tropical, fiecare cu flora, fauna si populatia lui. Destinatia este Tau Ceti, un sistem solar cu mai multe planete si, spera echipajul, o luna cu apa si oxigen perfecta pentru a pune bazele unei colonii. 159 de ani este o durata neglijabila la scara evolutiei umane, dar deloc neimportanta pentru membrii echipajului. Sistemele de operare cedeaza, fiecare generatie are rezultate tot mai slabe la testele de inteligenta, iar bacteriile si virusurile evolueaza mai rapid decat oamenii. Ce le mai rezerva lungul drum si, mai ales, ce ii asteapta la destinatie?
  • 2001: Odiseea spatiala de Arthur C. Clarke (editia 2019, 240 pagini)
Luna ascunde o mare enigma. Drept urmare, pentru prima oara, oamenii sunt trimisi departe, in spatiu. Dar, cu mult inainte sa ajunga la destinatie, totul incepe sa mearga extrem de prost pentru echipajul de la bordul Discovery, aflat in drumul spre Saturn. Nava este comandata de HAL9000, un super-computer cu inteligenta artificiala, capabil de cele mai dezvoltate functii cognitive, mai dezvoltate poate si decat ale mintii umane.

• Zburatorii noptii de George R.R. Martin (editia 2019, 312 pagini)
Intr-o calatorie dincolo de limitele universului cunoscut, noua cercetatori cauta o misterioasa rasa de extraterestri. Enigma adevarata este chiar nava lor spatiala – o minune a ciberneticii, cu un capitan care nu se arata niciodata. Insa ceva malefic se ascunde la bord. O forta necunoscuta deturneaza functiile navei si ii vaneaza pe membrii echipajului. Unul cate unul.

Pe aceeași temă