Romanta rascumpararii - Bebe Ciausu

Romanta rascumpararii - Bebe Ciausu

Autor
Editura
An publicare
2008
Nr. Pagini
295
ISBN
9789738998339

Descriere

Expunere omiletica a cartii Rut

Cand Benjamin Franklin a fost ambasadorul SUA in Franta, frecventa uneori Infiedels Club, un grup care petrecea cea mai mare parte a timpului cautand si citind marile capodopere ale literaturii universale. Intr-o seara, cu prilejul unei ocazii speciale, Franklin a citit cartea Rut, schimband, insa, numele astfel incat personajele sa nu fie recunoscute ca facand parte dintr-o carte a Bibliei. Cand a terminat, membrii clubului erau extaziati, spunand deschis ca a fost una dintre cele mai frumoase povestiri scurte pe care le auzisera vreodata si l-au rugat pe Franklin sa le spuna unde a gasit o capodopera literara atat de remarcabila. A fost o placere deosebita pentru el sa le spuna ca este o povestire aflata in Cartea despre care spusesera cu ceva vreme in urma ca nu contine nimic frumos.
Cartea Rut este cu certitudine o capodopera literara, dar a fost ignorata foarte multa vreme de invatatii lumii pentru simplul fapt ca este cuprinsa intr-o culegere de carti „religioase“.  - Autorul

Cartea Rut este Biblia in miniatura, adica prezentarea intregii lucrari a lui Dumnezeu de la caderea omului in pacat (reprezentata de plecarea in Moab a lui Elimelec si a familiei sale), pana la rascumpararea Bisericii (reprezentata de Rut, moabita, femeia adusa din afara Israelului pentru a se bucura de binecuvantarile speciale ale lui Dumnezeu) de catre Go’elul divin (ilustrat aici de Boaz).

Pe aceeași temă

Bebe Ciausu