Din nou nefumator - Gabriel Moinescu

Din nou nefumator - Gabriel Moinescu

Editura
An publicare
2013
Nr. Pagini
80
ISBN
9786066321334

Descriere

Lasa-te de fumat fara sa suferi.
Secretul? Afla adevarul despre fumat si cum te poti transforma rapid si fara mare efort dintr-un dependent intr-un om liber.

Cartea isi propune sa te ghideze pas cu pas catre eliberarea definitiva din ghearele fumatului.

Lasatul de fumat nu este un sprint, c un maraton, ce iti va aduce beneficii extraordinare la final.

Fragment din cartea "Din nou nefumator" de Gabriel Moinescu

"FILMUL UNEI ZILE DIN VIATA UNUI FUMATOR!
Sa analizam cum decurge viata de zi cu zi a unui fumator si cum "traieste" el cu adevarat. Surprinzator, veti observa ca nu este foarte mult de scris.
In primul rand, dupa ce se trezeste dimineata, organismul fiindu-i "vaduvit"de nicotina pe timpul noptii, evident primul gand al fumatorului este sa fumeze o tigara. De multe ori, lipsa de nicotina fiind atat de mare, fumatorul nici nu mai are rabdare sa isi faca toaleta de dimineata ci, prima sa activitate, este sa isi potoleasca "demonul din interior", asa cum 1-a numit Allen Carr sau dependenta de nicotina, si sa isi aprinda o tigara, doua, trei, zece, atat cat cere organismul.
Dupa ce fumeaza "necesarul de trezire'', in organismul fumatorului se instaureaza "linistea", demonul din interior si-a primit doza, a adormit pentru o perioada si ii permite fumatorul sa isi inceapa ziva, in sfarsit poate sa isi faca toaleta, sa se imbrace si sa plece la serviciu.
Urmatoarea etapa este drumul spre serviciu, in care fumatorul pentru a se elibera de "stresul pregatirii pentru serviciu" mai fumeaza cateva tigari pe drum, pentru "a-si umple timpul".
Ajuns la serviciu, fumatorul ia contact cu responsabilitatile zilei respective, eventual discuta cu colegii despre ele "la o tigara", dupa care, pentru a trece peste stresul "problemelor de serviciu" isi asorteaza munca si activitatile din ziva respectiva, evident cu un set de tigari.
Si tot asa, pe tot parcursul zilei, indiferent de ce face, fumatorul isi umple asa-zisele "goluri" sau pauze cu cate o tigara, pana inainte de somn cand trebuie sa isi ia ultima doza care sa ii ajunga pana dimineata cand intregul proces este reluat.  "

Pe aceeași temă

Gabriel Moinescu

Constanta Calinoiu,Gabriel Moinescu