Anatomia sufletului - Constantin Necula

Anatomia sufletului - Constantin Necula

Editura
An publicare
2015
Nr. Pagini
94
ISBN
9789731941363

Descriere

Nu toate suferintele sunt in Hristos, cum nu toate bucuriile sunt in Hristos! Cum nicio infrangere nu este infrangere daca-L ai pe Hristos Ianga tine. si-atunci, in toata structura aceasta intima a anatomiei sufletesti, veti constata ca important, de fapt, e ca toate organele sa se lege corect, sanatate sufleteasca ce da echilibru omului in Hristos.
Nu exista moment in viata nuastra in care vreunul din organele noastre interioare sa functioneze perfect, dar exista mii de momente in viata noastra in care nu avem voie sa dam vina pe vreun organ sufletesc ca nu functioneaza, doar pentru ca noi nu suntem capabili sa ne recunoastem boala.
Toata Biserica, toata teologia istorica a Bisericii noastre este legata de acest echilibru intre interiorul si exteriorul omului.



Fragment:

" Intrebări şi răspunsuri

Cum să trăim moartea celor din jur?
Grea întrebare! M-aţi prins, doamna profesoară!
Pentru mine, personal, cel mai greu este să trec pe la oncologie săptămănal şi să constat că se goleşte un pat care nu se transformă intr-o bucurie. Că, dacă s-ar vindeca... Nu m-am îmbătat — poate m-oi fi imbătat vreodată, dar nu mai ţin minte cum e să fii beat, dar cred că m-aş îmbăta de fericire! Ştiţi cum zic? Îi văd cum trec pe lângă mine... Şi eu sufar de aceeaşi tristeţe şi de aceeaşi rupere. Aţi remarcat că, în Liturghia de la catedrală, niciodată nu ezit să fac pomenirea morţilor. E singurul mod în care mă pot vindeca: doar pomenindu-i înaintea lui Dumnezeu, Care e un Dumnezeu al Învierii. "

Pe aceeași temă

Constantin Necula