Nostradamus prezice viitorul Europei - Karl E. Krafft
Descriere
”Nostradamus prezice viitorul Europei” (1941) pare a fi doar o banala carticica , care reia (a cata mia oara?) catrenele profetice ale lui Micheal de Nostradame. Insa este o carte speciala: astrologul elvetian Karl E. Krafft naseste o productie de propaganda marca Joseph Goebbels & Reichsministerium fur Volksaufklarung und Propaganda. Raspandita prin eforturile aceluiasi Minister in tari ocupate sau aliate din Europa, printre care si... Romania." (Din Cuvant inainte de Vlad-Ionut Musceleanu)
”In cel de-al Doilea Razboi Mondial, Profetiile lui Nostradamus au fost puse de ambele tabere in beneficiul propagandei si efortului de razboi. Manipularea profetiilor este o practica veche. Si totodata o practica actuala…” Gen. Bg. (r) Dr. Emil Strainu
CUPRINS:
Cuvant inainte
Karl E. Krafft - Nostradamus prezice viitorul Europei
I. Cine a fost Nostradamus? Ce sunt profetiile sale?
II. Spune Nostradamus adevarul?
III. Ce vesteste Nostradamus pentru astazi si maine?
IV. Cum a ajuns Nostradamus la profetiile sale?
Catrenele si ilustratiile publicate in aceast volum
Fragment din volumul "Nostradamus prezice viitorul Europei" de Karl E. Krafft:
”CUM NE-AU PARVENIT PROFETIILE LUI NOSTRADAMUS
Daca persoana lui Nostradamus a format obiect de discutii, inca in viata, lupta intre pareri s'a dezlantuit si mai violenta, dupa moartea sa; poeti si pamfletari, savanti si critici usor iritabili s'au razboit in numele lui.
Scrierile sale profetice au format se intelege punctul central al divergentelor de pareri. Cum aceste profetii vorbesc mai ales de razboi si revolutie, catastrofe, epidemii si alte nenorociri, Nostradamus a renuntat la inceput la publicarea insemnarilor sale, prevazand, "ca noutatea chestiunii va dezlantui impotriva lui o serie nesfarsita de uneltiri, sub forma de falsificari, insulte si atacuri mai mult decat rautacioase, asa cum s'a si intamplat mai tarziu". Asa scrie biograful sau contemporan; asa s'a intamplat pana in vremurile noastre.
Abia tarziu s'a hotarat Nostradamus sa faca cunoscut, cel putin o parte din previziunile sale asternute in forma de catrene. Astfel aparu in 1555 prima imprimare a cartii "Propheties" la Lyon. Volumasul cuprindea primele trei centurii si jumatate, avand ca introducere o scrisoare dedicata lui Caesar, fiul cel mai mare al lui Nostradamus.
Ultimul exemplar al acestei editii, care mai exista la 1840, a disparut dela sfarsitul secolului trecut, asa ca tot ce stim astazi despre aceasta carte se datoreste marturiei merituosului cercetator al lui Nostradamus, Bareste.
Mai bine stau lucrurile cu o a doua editie adaugita, aparuta cu doi ani mai tarziu: Din aceasta se gaseste un exemplar - singurul cunoscut acum - in biblioteca statului bavarez, la Munchen.
Profetiile lui Nostradamus au ajuns mai tarziu una din cele mai cunoscute opere ale literaturii mondiale. Sunt foarte rare cartile care sa fi preocupat necontenit spiritele, in aceias masura, in decursul secolelor.”