Comisionariatul . Certitudinea dezvoltarii si siguranta evolutiei - Ivan Cismaru

Comisionariatul . Certitudinea dezvoltarii si siguranta evolutiei - Ivan Cismaru

Autor
An publicare
2016
Nr. Pagini
211
ISBN
9786061907540

Descriere

Motto-ul comisionariatului: " Daca cineva doreste si poate sa realizeze un lucru trebuie ajutat, sustinut si lasat sa faca acel lucru cat mai bine".

Lucrarea "Comisionariatul -certitudinea dezvoltarii si siguranta evolutiei", realizata sub coordonarea stiintifica a domnului prof. univ. dr. ing. Ivan Cismaru, ofera cititorilor un vast capital de cunoastere in domeniul comisionariatului, un domeniu de cercetare promitator pentru siguranta dezvoltarii si evolutiei societatii umane." ( Prof. univ. dr. Camelia Dragomir)

Fragment din cartea "Comisionariatul . Certitudinea dezvoltarii si siguranta evolutiei" de Ivan Cismaru

"1.3. Metode si cai de relationare intre cereri si oferte   Legatura si relationarea intre cerere si oferta presupune trei etape importante si anume:
- formularea cererii cat mai clar definita, cat mai precisa asa incat sa se poata intelege cat mai bine de catre cel care va crea oferta. Pentru clarificarea cererilor in fata ofertantilor (in piata) si pentru a fi eliminate dubiile, incertitudinile si neincrederea, cererile pot fi insotite de fotografii, schite, machete sau prototipuri, pe care “ofertele" trebuie sa le poata respecta in faza de „procesare". Cu cat o cerere este mai bine formulata si adusa in piata, cu atat mai repede vor fi gasite si formulate ofertele, avand in vedere ca „producatorul de oferte" are tot interesul sa fie foarte bine edificat cu ceea ce va trebui sa „proceseze", sa vada daca va putea rezolva cererea respectiva si eventual sa propuna modificari;
- „negocierea cererii", reprezinta etapa (care nu intotdeauna este posibila) prin care cererea si oferta sunt analizate de cele doua parti- producatorul cererii si producatorul ofertei - pomind de la cerere prin care se urmareste caderea de acord, in special asupra unor elemente de detaliu, pe care producatorul de oferte doreste sa le elimine pentru ca ii pot ridica probleme in etapa de pocesare a cererii. In aceasta etapa ofertantul incearca sa-si simplifice cat mai mult activitatea incercand sa prezinte alte solutii si detalii care nu schimba fundamental cererea, ci din contra o poate face mai interesanta, mai eficienta pentru ambele parti, etc. In acesta etapa a negocierilor cererii, se are in vedere doar partea utilitara a cererii nu si cea economico-financiara, aceasta constituind o etapa importanta. Etapa de negociere se poate finaliza rapid sau poate dura, in functie de acceptarea sau neacceptarea modificarilor de catre producatorul cererii, modificari formulate de catre ofertanti."

Pe aceeași temă