Merg in Brasov
Descriere
"Un ghid turistic de vara al Brasovului intr-un concept modern, dinamic si inedit. Gandit pentru a fi folosit cu usurinta si pentru a furniza informatiile necesare calatorului ce se intalneste cu Brasovul si zonele apropiate (Poiana Brasov, Bran, Moeciu, Zarnesti, Sacele, Prejmer, Rasnov).
Ghidul este insotit de un Album foto ce cuprinde 100 de fotografii de tip „vedere”, vii si rafinate artistic, care evidentiaza arhitectura transilvana a burgului, dar si arealul natural spectaculos ce incadreaza orasul si zona metropolitana.
Ghidul va prezinta un Brasov stilizat, prietenesc si primitor."
Ghidul este disponibil si in limba engleza( in stoc minimal).
Fragment:
"Poarta schei (monumentul ce da numele strazii) a fost singura cale de acces a romanilor in oras in secolele XIII – XIV, celelate intrari nu-si deschideau portile pentru valahi. De aceea este cunoscuta si ca „Poarta valahica” – Porta Valachica - asa cum apare in unele documente istorice - si mai tarziu ca ”Poarta Muresenilor”. Monumentul cunoscut astazi s-a inaltat intre 1827 si 1828 pe stabilimentul vechii porti care a fost daramata, din motive economice si de fluidizare a circulatiei din „Suburbiul de Sus” (schei) spre Cetatea Brasovului. Acum junii trec calare (pe aici) triumfali si mandri spre oras".