Sociologie Romaneasca Vol.x Nr.3 2012

Sociologie Romaneasca Vol.x Nr.3 2012

Autor
An publicare
2013
Nr. Pagini
136
ISBN
1220538922

Descriere

    Din Cuprins:
    ◊ Spatiul rural, intre reconstructie si dezvoltare
    ◊ Between loneliness and survival. An everyday life fragment in the collectivized village
    ◊ La vache, l'eleveur et l'investisseur. De la tradition a l'industrialisation: une reconfiguration des campagnes?
    ◊ Etno-istoria si artizanatul popular in variabilitatea etno-culturala din Romania
    ◊ Religiozitate populara si solidaritate rituala in spatiul rural romanesc
    ◊ Oportunitati si restrictii ale dezvoltarii rurale intr-un areal dat. Nota de cercetare
    ◊ In Memoriam, Gheorghe Sisestean (1954-2012)
    ◊ Destin si destinatii scolare. Inegalitati educationale in unitatile scolare din Oradea
    ◊ Un model de regenerare urbana: o Uzina de Apa sau un Centru de Arhitectura, Cultura Urbana si Peisaj?
    ◊ Recenzii

    Sociologie Romaneasca este cea mai prestigioasa revista de profil din tara noastra. Fondata in 1936 de reputatul sociolog Dimitrie Gusti, a fost desfiintata in 1946 de regimul comunist, aparitia ei fiind reluata in 1990 sub auspiciile Asociatiei Romane de Sociologie, care a ramas si editorul revistei de atunci. Director: Catalin Zamfir, Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Presedintele Asociatiei Romane de Sociologie. Redactor-sef: Sergiu Baltatescu, Universitatea din Oradea.
    Cu o aparitie trimestriala, revista Sociologie Romaneasca ofera spatiu de publicare pentru opiniile, articolele stiintifice si recenziile de carte ale tuturor sociologilor romani. Procesul de revizie este de tipul double blind peer-review, revista fiind indexata in baze de date internationale (CEEOL, ProQuest Sociological Abstracts, EBSCO SocINDEX with Full Text ,ULRICHSWEB si Index Copernicus) si acreditata in categoria B+ de catre CNCSIS. Revista foloseste Platforma Editoriala Romana SCIPIO. Rezumatele articolelor pot fi gasite si pe platformele Citeulike si Google Academic.

    Autori:
    Sergiu Baltatescu; Elena Carmen Bucur; Raluca Buhas; Marin Constantin; Severine Lagneaux; Iosif Ciprian Pantea; Alma Procopianu; Ioana Repciuc; Mihai Stelian Rusu; Sorana Saveanu; Gheorghe Sisestean; Florica Stefanescu; Filon Toderoiu.

    Autorii sunt membri de marca ai comunitatii sociologice, cadre didactice, cercetatori sau doctoranzi din cele mai renumite universitati din tara si din strainatate: University of Central Lancashire si Middlesex University, Marea Britanie, Universitatea de Stat din Belarus, Universitatea din Bucuresti, Universitatea din Oradea si Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane.

Pe aceeași temă