Omul invizibil - H.G. Wells

Omul invizibil - H.G. Wells

Autor
An publicare
2019
Nr. Pagini
272
ISBN
9786067106190

Descriere

Un clasic absolut, scris de parintele science-fictionului modern.
  In mijlocul unei furtuni de zapada, un barbat enigmatic si ostil, infasurat in bandaje, isi face aparitia intr-un sat englezesc, instalandu-se la hanul din localitate. Ocupatiile bizare pe care le desfasoara in camera pe care o inchiriaza ii sperie pe sateni. Speculatiile despre identitatea lui se transforma in confuzie si groaza cand localnicii descopera ca barbatul deghizat e invizibil. Straniul barbat, pe numele lui, Griffin, se dovedeste a fi un om de stiinta hotarat sa-si exploateze in mod diabolic insusirea extraordinara obtinuta dupa ani de cercetari, in urma unor experimente brutale.
Fragment din cartea "Omul invizibil' de H.G. Wells

"Si domnul Henfrey si-a terminat treaba si a plecat. Dar a plecat plin de indignare. „Ei, fir-ar sa fie! protesta el in gand, luptandu-se cu nametii. Un om trebuie sa mai demonteze din cand in cand un ceasornic, nu-i asa?" Si apoi: „Ce adica, n-are voie omul sa se uite la tine ? Uratule!" „Se vede treaba ca nu. Urmarit de politie dac-ai fi, si tot nu te-ai bandaja si infofoli mai tare!" In colt, la Gleeson, il zari in trasura lui pe domnul Hall, care devenise de curand sotul stapanei Postalionului cu Cai. Oricand era nevoie, domnul Hall facea transporturi cu trasura din Iping spre Sidderbridge Junction; de acolo se intorcea el acum. Si, judecand dupa felul cum mana caii, era limpede ca facuse „un mic popas" la Sidderbridge. - Buna, Teddy! striga el, trecand inainte. - Te asteapta acasa o sperietoare! il preveni Henfrey. Pus pe taifas, Hall frana caii. - Ce tot indrugi acolo ? - Un musteriu foarte suspect, care a tras la Postalionul cu Cai, il lamuri. Pe cinstea mea! Si se porni schiteze lui Hall un portret foarte viu al fiorosului musafir de la han. Asta cam miroase a deghizare, hai, ce zici ? Eu unul n-as primi in casa mea pe cineva pana nul-as vedea la mutra, insinua Henfrey. Dar femeile sunt asa de increzatoare cand e vorba de straini!... S-a bagat intr-o odaie de-a ta si nu si-a zis nici macar numele, iti place? - Nu mai spune! se minuna Hall, care era cam greoi la minte. - Da, da! A inchiriat odaia cu saptamana.
Orice o fi, mai devreme de-o saptamana nu poti sa-i faci vant. Si are o gramada de bagaje, care-i sosesc maine, asa zice el. Vezi numai sa n-aiba lazi umplute cu pietre! Si-i povesti cum fusese escrocata matusa lui din Hastings de catre un strain, care venise cu niste valize goale. Intr-un cuvant, ii strecura bietului om in suflet samanta indoielii."

Pe aceeași temă

H.g. Wells,Herbert George Wells

H. G. Wells

Grete Tartler,Stelian Tabaras

Ralph Ellison,Ralph Ellison

H.g. Wells