Iesi din viata mea! - Stelian Turlea


Autor:

Etichete:

Editura:
Crime Scene Press - 2015 - 125 de pagini

ISBN:
9786069395837
BDCID:
00320725

Descriere

    Patru prietene si foste colege de scoala, caractere diferite, abia intrate in viata, infrunta dificultatile unei lumi tulburi, in criza, la care nu se asteptau. Una lucreaza la o revista online pentru femei, a doua e operatoare la un call center, a treia lucreaza la un atelier de decoratiuni si se apuca de pictura, a patra e bibliotecara si creatoare de moda. Mai nimic din ceea ce isi doresc de la viata nu li se implineste. Singura care se marita si naste o fetita este operatoarea la call center, dar si ea afla in foarte scurt timp ca viata maritala nu e ce isi inchipuise. Iar peste toate, mai e implicata si intr-un accident cumplit…


    Fragment din romanul "Iesi din viata mea" de Stelian Turlea:

    “Toate fetele din jurul ei voiau sa semene cu mamele. Claudette n-a vrut vreodata sa semene cu mama, adica sa fie grasa, dar spera sa fie macar la fel de inteligenta. Mama era uriasa, se imbraca doar la magazinele XXXL, noroc ca acestea se inmultisera, pentru ca se inmultisera si grasii. Uitai ca e uriasa constatand cat e de draguta si plina de umor. Claudette insa nu uita si jura la fiecare masa c-o sa inghita doar jumatate din ce i s-a pus in farfurie. Uneori reusea. Cu timpul s-a obisnuit sa manance putin. Ca o pasarica, ii spuneau afurisitii de baieti. Turba de furie auzindu-i, convinsa ca lor nu le e mintea decat la alt fel de pasarica, altfel n-avea rost sa-si tot dea coate si sa se hlizeasca. S-a convins ca baietii, spre deosebire de ea, n-au decat o singura chestie in cap. Dar daca nu era grasa, Claudette tot era voinica. Parca asta mai mergea. Ar fi putut practica un sport, ajungea campioana. Ea, in schimb, a fost atrasa de litere. De carti. De biblioteci. De scris. Sa stii ca si statul pe scaun te ingrasa, i se spunea. Fa miscare!
    Bunica era mai mare decat mama, abia se misca, dar macar avea o varsta, desi toata lumea ii radea in nas, sa nu se mai fandoseasca, la saptezeci de ani si-un pic are toata viata inainte. Bunica parca astepta sa i se spuna asta, se ducea in bucatarie si mai cocea o tava de placinte sau framanta un cozonac. Nu cumpara niciodata prajituri de la cofetarie, dar casa ei era plina de dulciuri si de prajituri.
    Mama lua hapuri sa slabeasca. Sau sa nu se ingrase mai mult. Bunicii putin ii pasa. Claudette oscila intre cele doua atitudini. Dar sigur n-avea de gand sa ia hapuri vreodata. Mai ales acum ca era foarte tanara si nu era inca atat de grasa. Ca bunica. Sau ca mama.”

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.