Cesare Pavese si America: Viata, iubirea, literatura - Lawrence G. Smith


Autor:

Etichete:

Editura:
Pavesiana - 2008 - 335 de pagini

ISBN:
9789731997896
BDCID:
00320389

Descriere

Eseul Cesare Pavese America: viata, iubirea , literatura, publicat de Massachusetts University Press, este o analiza documentata, cu caracter biografic si literar, a legaturii care l-a unit pe Pavese cu America, a relatiilor culturale dintre Italia si Statele Unite, oferind o imagine ampla si aprofundata asupra activitatii scriitorilor si intelectualilor italieni in anii fascismului, ai celui de-al Doilea Razboi Mondial, precum si ai perioadei imediat postbelice.
In anul 2009, pentru aceasta lucrare, Lawrence Smith a primit premiul pentru critica la cea de-a XXVI-a editie a Premiilor „Cesare Pavese", alaturi de Andrea Camilleri, Enzo Bianchi, Gian Carlo Caselli, Ugo Roello si Giuseppe Crescimbeni.

Lawrence G. Smith s-a nascut la Washington D.C., dar locuieste impreuna cu familia la New York. A urmat cursurile Universitatii Harvard. In anul 1972 obtine titlul de doctor in istoria civilizatiei americane cu o lucrare de cercetare despre Cesare Pavese. Frecventeaza ca bursier Fulbright cursurile Universitatii din Padova. Se intoarce in Statele Unite, unde timp de doi ani preda la Universitatea Harvard. Renunta la universitara pentru a se dedica sectorului financiar-bancar, activitate ce ii va da posibilitatea sa se stabileasca la Milano timp de patru ani. In ultimii ani organizeaza conferinte, intalniri, dialoguri culturale, ce-I au ca tema pe Cesare Pavese si opera acestuia, la institutul ltalian de Cultura din New York, la San Francisco State University sau la Stony Brook University.

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.