Invaluiti de iubire - Janette Oke

Invaluiti de iubire - Janette Oke

Autor
Editura
An publicare
2006
Nr. Pagini
222
ISBN
9789738998018

Descriere

Primul roman dintre cele opt ce alcatuiesc seria Invaluiti de iubire.
Un roman memorabil despre pierdere si dragoste, conceput in epoca „casutei din prerie“.

Marty si Clem, un cuplu de tineri proaspat casatoriti, pornesc spre Vestul Americii pentru a-si face un rost. Fericirea lor e curmata de moartea lui Clem. Pentru ca iarna era aproape si nici o caravana nu se intorcea spre casa decat la primavara, Marty e nevoita sa se casatoreasca conventional cu un vaduv Clark Davis, pentru a face fata situatie. Ea trebuie sa ingrijeasca de fetita barbatului, Missie, care sufera si ea in urma pierderii mamei. Vor mai putea oare cei doi sa gaseasca dragostea?

Aparuta pentru prima data in 1979, Invaluiti de iubire a devenit o opera clasica in proza, de inspiratie poetica. O generatie de cititori au ras, au plans si s-au bucurat impreuna cu Marty si Clark Davis pe care imprejurarile tragice i-au izgonit in preriile de frontiera la inceputul secolului al XIX-lea.

Mostenirea autoarei Janette Oke a ajuns dincolo de zecile de romane pe care le-a scris sau dincolo de Premiul Christy, de Medalionul de Aur si alte distinctii pe care le-a castigat, sau chiar dincole de tendintele editoriale influentate de succesul sau scriitoricesc.
Este cel mai bine reprezentata de miile de scrisori primite de la cititori din intreaga lume, ale caror inimi si minti au fost atinse in mod deosebit de povestirile sale. Totul a inceput de la povestirea Invaluiti de iubire care a deschis seria sa de volume cu doua decenii in urma.

Romanul a fost transpus intr-un film original, distribuit de canalul de televiziune Hallmark, in regia lui Michael Landon Jr., O viata noua.

Janette Oke s-a nascut in Champion, Alberta, in familia unui fermier si a crescut intr-o familie numeroasa, plina de bucurie si dragoste. Este absolventa a Colegiului Biblic Mountain View din Alberta, locul unde l-a intalnit pe sotul ei, Edward, cu care s-a casatorit in mai 1957. Familia Oke are trei baieti si o fata, toti sunt casatoriti, iar acum se bucura de cei 12 nepoti. Edward si Janette sunt activi in biserica locala din care fac parte.
Primul roman scris de autoare a fost Invaluiti de iubire care a fost publicat in 1979. Janette Oke a scris peste 70 de carti, atat pentru adulti cat si pentru copii, din care 32 au fost traduse in paisprezece limbi. Cartile ei s-au vandut in peste 22 de milioane de exemplare.

Pe aceeași temă

Janette Oke