Contributia consilierii de cariera - Marian Craciun

Contributia consilierii de cariera - Marian Craciun

Editura
An publicare
2017
Nr. Pagini
534
ISBN
9786067492361

Descriere

Contributia consilierii de cariera la integrarea studentilor in comunitate.

Volumul constituie o radiografie a sistemului de orientare si consiliere in cariera din Romania, la nivel universitar. Perspectivele abordate nu se opresc la nivel teoretic, ci sunt abordate critic si sunt completate de exemple de buna practica. Jocul de rol, ca instrument de integrare, in procesul consilierii de cariera, poate fi util tuturor practicienilor consilieri. In acelasi timp, argumentele prezentate de acest studiu pot constitui baza de plecare a unei reforme la nivel national a sistemului de consiliere din Romania.

Experienta de aproape douazeci de ani a autorului, ca angajat al Departamentului de Orientare si Consiliere in Cariera din cadrul Universitatii din Bucuresti, implicarea, ca membru, si apoi, ca presedinte, in Asociatia Consilierilor Romani - ACROM, contribuie la originalitatea cercetarilor, prin crearea unei analize transversale a consilierii de cariera din Romania, la nivelul anilor 2015-2017, in raport cu actorii fundamentali ai procesului: elevi, studenti, absolventi, reprezentanti ai angajatorilor, factori de decizie politica.

Pe aceeași temă

Lou Marinoff

Sorin Călinescu,Sorin Calinescu

Marshall Goldsmith,Mark Reiter,Robert Frost

Marci Shimoff,Carol Kline

Marian Craciun

Sucan Gheorghe Pavel,Popa Florin Craciun,Ardelean Florin Ancuta,Motoc Mariana,Petrus Emilia Sanda,Bodea Mihaela Olimpia,Sucan Dorina,Alb Ioan Teofil,Oros Nicolae Lucian

Laura Maria Craciunean Tatu

Bianca Selejan Guţan,Laura Maria Craciunean