Romania captiva - Bogdan Ficeac

0 ( 0 )
AUTOR:
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
126
ISBN:
9786067116557
BDCID:
00320005
Democratia „originala” s-a tradus in consolidarea unei culturi bazate pe frauda, coruptie si impostura. Ce solutii exista pentru iesirea din aceasta grava criza sociala, economica, politica si morala?

Esenta procesului de tranzitie de la un sistem totalitar la unul democratic il reprezinta trecerea puterii din mainile unui lider sau ale unui grup de lideri discretionari in sarcina unor institutii legal-rational-birocratice. Cei peste 28 de ani de tranzitie „originala” din Romania reflecta, din nefericire, blocarea sau chiar esecul acestui proces. In locul consolidarii unui sistem democratic, s-a constatat consolidarea unui tip aberant de cultura, doar cu aparenta democratica, dar bazata pe frauda, coruptie si impostura. Consecintele sale sunt dramatice si se reflecta in pozitionarea constanta a Romaniei, alaturi de Bulgaria, pe ultimele doua locuri in ierarhizarea celor 27 de state ale Uniunii Europene referitoare la calitatea vietii. O analiza critica a modului de formare a acestui tip de cultura precum si a posibilelor sale cauze este absolut necesara in vederea identificarii unor posibile solutii de iesire din cetoasa tranzitie „originala”, astfel incat Romania se poata alinia la principiile, normele si practicile marii familii a democratiilor europene din care, cel putin formal, face parte. 

Carti Științe Umaniste Carti Politica Carti Non Fictiune Carti Biografii Carti Memorialistică Carti Publicistică și Eseuri Carti Beletristica Carti Literatură Română Carti Proză Carti Eseistică Carti Istorie & Politologie

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit