Esperanto. Dictionar pentru incepatori - Ionel Onet

Esperanto. Dictionar pentru incepatori - Ionel Onet

Autor
Editura
An publicare
2004
Nr. Pagini
170
ISBN
9738329191

Descriere

Desi in cei peste 115 ani scursi de ia Iansarea limbii esperanto s-au publicat mai multe dictionare esperanto pentru vorbitorii de Iimba romana, aceste dictionare s-au dovedit a fi insuficiente cantitativ. Dovada: toate s-au epuizat in timp foarte scurt. De fapt, pe piata roma-neasca n-au fost niciodata suficiente materiale didactice pentru doritorii de a invata limba internationala.
Succesul de care s-au bucurat Dictionarul de buzunar esperanto-roman si roman-esperanto pe care l-am publicat la Editura Dacia in 2002 si Manualul de limba internationala, publicat anul trecut la Editura Grinta, ne-a imboldit sa Indepartarn, de moment, acest neajuns si sa publicam prezentul Dictionar esperanto pentru fncepatori. El are ca baza dictionarut de buzunar mentionat mai sus, pe care l-am corectat si Imbunatatit. Ca si precedentul sau, si acest dictionar se bazeaza aproape exclusiv pe radacinile oficiale sau folosite de L.L. Zamenhof, la care am adaugat cateva pe care le-am considerat utile vorbitorilor de limba romana, in urma sugestiilor primite de la cititori si a studierii noului Plena Ilustrita Vortaro de Esperanto, am dat alte echivalente catorva cuvinte-titlu si am adaugat cateva radacini noi.
In cazul substantivelor denumind fiinte (in partea esperanto-romana), radacina indica specia si nu un sex sau altul.
Evident, un asemenea dictionar nu poate fi complet. Care dictionar este complet? Scopul si dimensiunile acestui dictionar nu ne-au permis sa dam toate echivalentele pentru toate cuvintele-titlu. Ne piace totusi sa speram ca ne-am atins scopui de a pune la dispozitia cepatorilor un dictionar practic si util. Multumim tuturor celor care ne-au ajutat la publicarea lui si uram succes celor care it vor folosi.

Pe aceeași temă