Suspinul din altar: despre, iubire, singuratate, patima si pacat - Mihaela Ion


Autor:

Etichete:

Editura:
Andreas - 2015 - 116 de pagini

ISBN:
9786068271965

Descriere

     Despre iubire, singuratate, patima si pacat. Aceasta carte este recomandata celor care stiu sa culeaga, precum albinele, nectar si din florile otravitoare. Caci a vorbi despre tainele si accidentele din lumea monhala, dar si despre ispitele si virtutiile monahilor, pe alocuri pare o obraznicie sau chiar o inveninare. Dar viata, in general este plina de miere si venin. Important este ca din veninul vietii sa invatam sa nu gustam, dar nici sa-l judecam pe cel care il poarta. Dumnezeu nu ne vrea avocati, nu cere sa luam piatra si sa lovim in fratele nostru si nici sa ne sacrificam pentru a scoate la iveala o nelegiuire. Domnul nostru Iisus Hristos, ne spune clar "mila voiesc si nu jertfa".

    Intamplarile povestite sunt cazuri reale 

 
    Fragment:
 
    "Nu mai ploua afara, ploua in Altar cu lacrimi de monah. M-am inchinat si am plecat. Era aproape miezul noptii. Aleea manastirii era umeda si tacuta. Un caine latra aiurea, parca special sa sparga linistea adanca. Între timp luminile s-au aprins... Am mai zabovit putin, asteptand parca sa se opreasca si ploaia lacrimilor din ochii calugarului. As fi vrut sa-l vad iesind din biserica. As fi vrut sa stiu ca nu mai plange... Din copaci se mai prelingeau inca picaturile de ploaie ratacite printre crengi.
    Chiliile erau luminate. Calugarii poate ca se rugau. Intr-o singura chilie ardea doar candela. Aceea era chilia calugarului din Altar... Da, calugarul din Altar plangea, n-a fost doar o parere si nu era nimeni care sa il intrebe de ce."

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.