Caprioara - Geni Duta

Caprioara - Geni Duta

Autor
Editura
An publicare
2018
Nr. Pagini
224
ISBN
9786069309582

Descriere

Romanul Caprioara semnat de autoarea Geni Duta traverseaza viata unui sculptor maramuresean, Victor, retras intr-un sat izolat, la marginea unei paduri, in urma suferintei pierderii intr-un accident, a sotiei si fiicei sale.
Dar, intr-o zi, din padure apare, ca o caprioara ranita, Maria, o fata abuzata de fratii sai, si nu numai de acestia. Ea ajunge in apropierea lui Victor ca o mica salbaticiune umana pe care acesta, cu delicatete, incearca sa o salveze fizic, dar, mai ales, psihic, o reeduca si o instruieste. Intre ei se infiripa o delicata si profunda poveste de iubire.
O carte moralizatoare, scrisa cu acuratete, ca un izvor de frumusete si sensibilitate, alternand pasajele dure ale descrierii momentelor in care fata este torturata de cei care au abuzat de ea, cu episoadele de gingasie si caldura prin care cei doi eroi care au suferit fiecare in felul sau, isi gasesc linistea sufleteasca.
Maria revine la o viata normala: termina liceul, da examen de admitere la facultate si si gaseste echilibrul sufletesc prin iubirea si sn acelasi timp recunostinta pentru salvatorul ei.
Cartea este o apasata expresie a neacceptarii abuzurilor asupra femeilor si a fetitelor, atitudine care ar trebui sa devina o preocupare a societatii.

Nu oamenii intre care ai trait te definesc. Porti amprenta lor, da...dar timpul care se scurge imprastie trecutul. Si tu te construiesti asa cum meriti. Cum te stradui tu, nu cum au vrut altii. Timpul care curge de acum, e ca un vant bun, care te impinge spre ceea ce numai tu iti stabilesti. Asta am vrut sa iti ofer, puterea de a hotari singura. De a decide singura ce vrei sa faci cu viata ta. - Geni Duta

Pe aceeași temă

Geni Duta