Animale domestice - jetoane


Etichete:
Editura:

Nr Pagini:
56
ISBN:
9786066300926
BDCID:
00319615

Descriere

Setul de jetoane contine 56 de imagini cu mamifere, pasari domestice, puii si hrana lor.
Acest set poate fi utilizat pentru verificarea si sistematizarea cunostintelor copiilor despre animale domestice in functie de caracteristicile acestora.

Fragment din "Animale domestice - jetoane"

"Familia: Este formata din: vaca (femela), bou (masculul) si vitel/vitea (pui). Juninca este femela care are 1-2 ani. Masculul care se foloseste pentru imperechere se numeste taur. Fac parte din categoria bovinelor.
Caracteristici: Bovinele au corpul masiv, acoperit cu par scurt. Dimensiunile corporale si culoarea difera de la o rasa la alta. Capul este mare, cu fruntea lata, pe care se gasesc coarnele intalnite atat la masculi, cat si la femele (la unele rase lipsesc). Coarnele sunt de lungimi si forme variate, goale pe dinauntru, iar daca se rup, ele nu mai cresc. Pe botul umed, fara par, se gasesc 2 nari largi. Urechile au pavilioane alungite si sunt mobile. Ochii mari sunt protejati de pleoape, iar privirea este blanda. De gatul gros atarna o cuta de piele numita salba, care are o dezvoltare diferita, in functie de rasa. Trunchiul este voluminos, sprij init pe patru membre. Membrele sunt puternice. Fiecare picior se termina cu doua degete invelite in copite. Bovinele au mersul domol, dar pot si alerga. Copitele pot fi protejate cu potcoave (pentru tractiune). Coada este lunga, cu peri lungi si aspri la varf, cu ajutorul careia, in anotimpul calduros, se apara de muste. Femela (vaca) naste un vitel pe an. Are uger, prin care curge laptele atunci cand este mulsa sau cand suge vitelul. Productia de lapte variaza in functie de rasa.
Hrana: Bovinele sunt erbivore rumegatoare. Se hranesc cu iarba si fan, dar si cu uruieli din cereale. Totodata trebuie sa li se asigure necesarul de sare si apa. Dupa ce un animal isi umple burduful cu iarba nemestecata, se asaza intr-un loc linistit si mesteca iarba (rumega).
Adapost: Se adapostesc in grajd. In grajd se pune un asternut de paie pe care animalele dorm. Grajdul trebuie curatat in permanenta, altfel animalele se murdaresc."

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2020 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit