Calatoria in timp si Experimentul Philadelphia - Ray Cummings

Calatoria in timp si Experimentul Philadelphia - Ray Cummings

Autor
An publicare
2007
Nr. Pagini
126
ISBN
9789731450667

Descriere

Experimentul Philadelphia, care a avut loc in ziua de 12 august 1943, este o experienta efectuata de Marina americana, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in scopul obtinerii invizibilitatii vaselor militare in fata radarului. Experimentul s-a bazat pe principii si tehnologii concepute de cativa mari cercetatori din vremea aceea.

Dar ce s-a intimplat cu adevarat in cursul Experimentului Philadelphia? A calatorit Eldridge in timp si sptiu?

Locul efectiv unde a fost vasul in timpul intoarcerii lui la un portal precedent, poate in cursul unui episod de teleportare, este impresionant si important. Se poate ca el sa fi fost intr-o alta dimensiune sau o realitate alternativa care nu era preexistenta, ci alimentata sau creata de energia degajata in experiment. Similar, se poate ca savantii sa fi generat din greseala ceea ce in Star Trek s-ar numi o „bula warp“, o sfera care, cel putin in acest caz, contine imitatii ale unui segment din mediul ambiant al obiectelor, o constructie oarecum holografica.

S-ar putea sa fie nevoie inca de multa reflectie asupra ce se intampla exact: a devenit vasul si intangibil? A creat experimentul, dintr-o neglijenta, fabulosul „dispozitiv de camuflare-defazare“ care apare in Star Trek?

Oricum, fie ca este asa sau altfel, ipotezele merita toata atentia. Nu sunt doar cheile noastre catre autenticitatea relatarii initiale sau a oricaror relatari ulterioare ale Experimentului Philadelphia, ci pot fi chei importante catre intelegerea si stapanirea acestor procese fizice

Pe aceeași temă