Boli oculare la copil - Marieta Dumitrache


Autor:

Etichete:

Editura:
Medicala - 2017 - 672 de pagini

ISBN:
9789733908333
BDCID:
00319202

Descriere

Boli oculare la copil - Marieta Dumitrache.

Aceasta carte a fost scrisa in colaborare interdisciplinara, de un colectiv de autori din tara si strainatate, coordonati de Profesor Dr. Marieta Dumitrache.
Bolile oculare la copil sunt multiple, incepand de la nastere pana la adolescenta si au caracteristici clinice particulare.
In carte sunt prezentate aspectele clinice ale bolilor oculare la copil, atitudinea terapeutica medicala si/sau chirurgicala in functie de boala, prezentandu-se cele mai recente aspecte din domeniu, pe baza cercetarii unei bogate bibliografii, dar si prin experienta personala a fiecarui autor, medici de prestigiu in specialitate din principalele centre universitare, dar si colaboratori externi (S.U.A.).

Examinarea vederii la copil este obligatorie pentru un diagnostic de boala oculara si pune probleme dificile de colaborare cu copilul de varsta mica (foarte mica).
Principalele semne oculare: ochi rosu, lacrimare, leucocorie, sunt prezentate in functie de cauzalitate, strat anatomic, varsta, intercorelaii locale si generale.
Refractia oculara are la copil particularitati care trebuie identificate si corectate optic, pentru ca nedecelarea si corectarea insuficienta sau absenta corectiei favorizeaza dezvoltarea unui handicap vizual, accentuat in timp, dar si posibila ambliopie (scaderea vederii), care, daca nu este corectata pana la varsta scolara, ramane definitiva. 

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.