Good-Bye - Hana Luana Fratu


Autor:

Etichete:

Editura:
Limes - 2016 - 218 de pagini

ISBN:
9789737269898
BDCID:
00319194

Descriere

     Hanny Luana Fratu (scriitoare israeliana de origine romana) personaj real si fantast, concret si misterios, energic si fragil, chiar daca acest ultim volum - dintre cele patru postume, intocmite cu grija prietenilor si a familiei - poarta in titlu o formula de ramas bun, totusi vom ramane mereu cu tine si tu vei ramane mereu cu noi. (Fratu Foundation)
     

    Fragment:
 
    “Motocicleta galbena
    Maia conducea spre casa. Iar spre casa. Tampita-i si viata asta. La munca, acasa, inca o seara petrecuta, in fata televizorului, cateva vorbe schimbate cu barbatul. Cateva pagini dintr-o carte. Dormit. Trezit. Iar munca. Ochii sefului lipiti de sani, de solduri, de buze. Aceeasi dorinta anuntata cu privirea, aceeasi nemultumire ca nu primeste ce-ar vrea, aceeasi teama cumva, ca ar putea, de fapt, sa primeasca si n-ar sti ce sa faca cu ce-si doreste. Un copil mare si prost. Si sadic. Copiii sunt sadici. Fara sa-si dea seama. Unora le trece, altii, devenind barbati, isi aleg sa chinuie femei in loc de pisici sau gandaci.
    Motocicleta galbena, se-apropie-n viteza, se lipeste de coada Maiei si-o urmareste. Ce-o fi vrand galbejitul? se intreaba femeia. Poate e plictisit. Mareste viteza. Motocicleta galbena mareste si ea. Jocul continua pana aproape de strada Maiei, unde motociclistul se apropie parca intr-o incercare de a-i sari sub roti. Lana-i recunoaste ochii. Sadicul de la serviciu. Fostul chinuitor de gandaci, cel care-o chinuie la birou.
    Femeia-si vede viata stalcita, fara posibilitatea de-a schimba slujba, pastilele de dormit inghitite dupa fiecare scena de la munca, depresiile, zilele cand nu vrea sa coboare din pat, sa manance, sa se spele. Sa se miste, sa traiasca. Omul asta imi mananca viata, de la distanta, cinci ani, si iar cinci si inca cinci. Nu conteaza la el decat jocul, ori de cate ori ma apropiu, se retrage. Cateva zile. Cand cred ca s-a linistit, o ia de la inceput. Ii place sa ma innebuneasca. Vrea sa, ma, innebuneasca. El e bolnav. M-a imbolnavit si pe mine. Unde-o sa ajungem? Motocicleta galbena e inca lipita de portiera Maiei; cu un zambet serafic, femeia suceste brusc volanul spre stanga. Un zgomot asurzitor trezeste vecinii. Casca galbena zboara pe asfalt.”

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.