Antihristul - Ieroschimonahul Nil Dorobantu

Antihristul - Ieroschimonahul Nil Dorobantu

An publicare
2017
Nr. Pagini
88
ISBN
9786069433942
Categorii

Descriere

Te demasc in fata, antihristule, pentru ca macar asa te vei pocai sau macar nu vei mai insela si pe altii, nici nu vei aduce atata prapad si furtuna in cosmos, contradictii si erori si discordii si chiar haos. Ca pe deoparte inseli ca n-ar exista Hristos, suflet, vesnicie si sfarsit, iar pe de alta parte insuti aduci dezagregarea, masacrarea generala, pierzarea, nebunia obsteasca si deci sfarsitul pe care il negi. Vezi ce contradicsii si ce erori intru toate? Vai tie!

Pe de alta parte te prefaci a nu intelege nimic despre Hristos si despre adevar, despre suflet si eternitate. Pentru a insela omenirea oarba, balmajesti ca materia ar fi vesnica si infinita in micro si macrocosmos. Vai tie! Cum poate fi asa ceea ce are inceput in cadrele spatialo-temporale? Ca numai Hristos e Infinitul si Eternitatea, Inceputul si Sfarsitul, Cel dintai si Cel de pe urma, Dumnezeul adevarat si viu si preacurat. Dar tu nu vrei sa te inchini Dumnezeului celui viu si nici nu ne lasi pe noi sa lucram in via lui Hristos si sa viem in adevar. Toate le faci pentru imbarbatarea si innebunirea omenirii intregi si pentru distrugerea a tot ce-i sacru si curat, sfant, divin si adevarat. Vai, tie! - Ieroschimonah Nil Dorobantu

Fragment din carte:

"Dar te intreb: Tu nu stii ca-I Dumnezeu existent sau te fatarnicesti a-L ignora, inseland noroadele stampilate si pecetluite? Ca doar demonii stiu sigur ca este Dumnezeu si doar lupta contra creaturilor, nu impotriva Creatorului si a Sfintei Biserici. Dar anticrestinismul e ultima inselaciune de fiara si de demon, impotriva divinitatii si sfinteniei. Iata de ce te demasc azi in fata, nu te parasc, ci te anunt, te avertizez, ca n-ai nimic logic si stiintific in atitudinea ta deplorabila demonica. Tu esti rau si faci numai rau si chiar binele il faci tot rau si spurcat, incat ai intinat totul intru mania cea dobitoceasca. Dar sfintenia s-a ridicat la ceruri, precum e scris. Tu insuti esti inselat sau nu vrei sa stii de Hristos si nici nu lucrezi curat in adevar si in dreptate, cum te lauzi. De aceea poti amagi pe fatarnicii cei ca tine si va inselati unii pe altii si toti va duceti in iadul din afund. Vai voua!
Daca lupti contra imparatilor, de ce tu imparatesti uzurpand si totusi nu te inchini imparatului Slavei Dumnezeu? Ca doar Hristos a fost rastignit de imparatul Irod, Tiberius, Pilat etc, a fost luat in batjocura cu sceptre de trestie si coroana de spini si cu titlu satiric de imparat etc. Daca lupti contra bogatilor, apoi Hristos a fost cel mai sarac, de n-a avut nici unde sa-Si mai plece nici capul. Deci inchina-te lui Hristos, Care-I Binele etern. Daca lupti contra nestiintei, analfabetismului, obscurantismului etc, apoi inchina-te lui Hristos, Care-I Atotstiutorul etern si infinit si invatatorul cel adevarat si bun."

Pe aceeași temă

Ieroschimonah Nil Dorobantu

Ieroschimonah Nil Dorobantu,Nil Dorobantu

Ieroschimonah Nil Dorobantu,Nil Dorobantu

Ieroschimonah Nil Dorobantu,Nil Dorobantu