Lampa din fereastrra - Tamara B. Tomagu

Lampa din fereastrra - Tamara B. Tomagu

Editura
An publicare
Nr. Pagini
180
ISBN
9789737269157

Descriere

M-am nascut in U.R.S.S dintr-o greseala fatidica a istoriei. Copilaria mea a inceput intr-un sat de langa Cernauti, Banceni. Mai apoi am continuat in pitorescul targ bucovinean Radauti. Adolescenta si anii de liceu i-am petrecut pe colinele si vaile statiunii Calimanesti, intr-o casa la poalele muntilor Cozia, ascultand vuietul si soaptele padurii in noptile calde de mai, udandu-mi picioarele in apele involburate ale Oltului. Eram intr-o clasa de „real". Profesoara care m-a fascinat in anii de liceu a fost cea de limba romana, d-na Savu Victoria, fosta studenta a lui Calinescu, mama scriitorului Tudor Dumitru Savu, din pacate disparut dintre noi prea repede.

Anii de studentie i-am petrecut pe malul Begai, in Timisoara anilor '75, ani de glorie ai formatiei Phoenix si a Cenaclului Flacara, o Timisoara in plin avant comunist unde am dobandit o instruire tehnica, dar cu ochii mult mai deschisi spre vecinii dinspre vest. Eram prin anul intai sau doi cand am mai prins un ultim concert, suprarealist pentru mine atunci, mult prea zgomotos, al formatiei Phoenix, inainte de disparitia lor de pe scena romaneasca.

Povestile cartii sunt despre alte vremi si despre alti oameni. O carte cu povesti adevarate despre umbrele istoriei: alb sau negru poate si gri, dar acestea cam sar din memorie.

Pe aceeași temă