Zeitele raman tinere pentru totdeauna - Christiane Northrup

Zeitele raman tinere pentru totdeauna - Christiane Northrup

An publicare
0
Nr. Pagini
325
ISBN
9786069373255

Descriere

„Zeitele raman tinere pentru totdeauna” este o carte pentru femeile de toate varstele, care se bucura in prezent de viata si care sunt dornice sa traiasca si mai bine. Nu am vrut sa scriu o carte de sanatate pentru femei, care sa le sperie atunci cand se vorbeste despre imbatranire si sa le spun cum sa se pregateasca pentru fiecare lucru ingrozitor care li s-ar putea intampla (boli ale sanului, ale inimii sau uterului). Nu am vrut sa cioplesc in bucati corpul femeii si sa le spun doamnelor sa foloseasca „aceste 10 sugestii” care garanteaza ca aceasta bucatica nu se va dezmembra, ori sugestii pentru a le asigura ca organismul nu se „strica”. Am o cu totul alta viziune asupra sanatatii. Daca doresti recomandari specifice despre felul in care sa-ti mentii sanii sanatosi, despre cum sa-ti hranesti corpul cu alimente sanatoase si cum sa faci sa arati fabulos odata cu trecerea anilor, le vei gasi pe toate in aceasta carte. Oricum, vei gasi si idei care te vor provoca sa renunti la miturile despre femei, la relatiile pe care le avem intre noi, intre corpurile noastre si ritmurile pamantului – mituri pe care femeile le-au internalizat, si asta le-a imbatranit.

De fapt, „Zeitele raman tinere pentru totdeauna”este conceputa sa te ajute sa iesi din vechea paradigma si sa intri intr-una noua. Iti arata tot ceea ce este in regula cu corpul tau si iti arata cum poti atinge echilibrul si sanatatea, indiferent de starea ta de bine si de sanatatea de care dispui in acest moment − chiar daca suferi deja de vreo boala cronica. Indiferent de diagnosticul pe care l-ai putea avea, informatiile din aceasta carte iti pot sprijini vindecarea.

    Capitolul 1 risipeste miturile despre imbatranire si te ajuta sa intelegi ce inseamna sa fii fara varsta, sa fii o zeita. Realitatea este ca trupurile noastre nu sunt separate de gandurile si emotiile noastre. Ele nu sunt separate de planeta Pamant, mama noastra, sau de cer si de stele. Daca intelegi acest lucru, iti va fi mai usor sa vezi de ce este atat de important sa renunti la credintele toxice si la sentimentele care te impiedica sa te bucuri de starea de bine si de o sanatate optima. Si pentru ca primul lucru pe care poti sa-l faci pentru sanatatea ta, este sa-ti traiesti cu bucurie viata si sa-ti oferi placeri pe termen lung,
    Capitolul 2 al acestei carti este dedicat acestui subiect.
    In Capitolele 3 si 4 iti voi oferi o perspectiva foarte diferita despre nelinistile uzuale pe care le au femeile cu privire la corpurile lor si la starea lor psihica, in general, si pe masura ce se apropie de menopauza si postmenopauza.
    In Capitolul 5, vei invata cum sa eliberezi vechile emotii care pot cauza stari neplacute: nemultumire, furie si rusine.
    Capitolul 6 te va ajuta sa-ti reaccesezi sexualitatea − Afrodita din tine − astfel incat sa incetezi sa te mai gandesti ca nu esti sexy, doar pentru ca nu ai corpul unei femei slabe, in varsta de 22 de ani.
    In Capitolul 7 vei continua sa eliberezi emotiile toxice, pe masura ce te detasezi de rusinea si perfectionismul care-ti afecteaza relatia cu tine insati si cu oamenii importanti din viata ta.
    Capitolul 8 vorbeste despre o noua relatie pe care o ai cu mancarea si cu propriul corp, in timp ce iti accepti rotunjimile, iar
    in Capitolul 9 vei descoperi cum sa faci sa te bucuri de miscare in loc sa te fortezi sa mergi la sala.
    Capitolul 10 vorbeste despre cum sa te vezi frumoasa, sa-ti amplifici si sa-ti „decorezi” frumusetea cu ajutorul increderii, daca vrei sa schimbi felul in care arati.
    Si in Capitolul 11 vei fi calauzita sa-ti asculti intelepciunea naturii de zeita si semnalele fin calibrate ale „detectorului de prostii”. Vei invata si sa construiesti o noua relatie cu pamantul si cu locuitorii acestuia in timp ce pasesti cu totul in sinele tau de zeita fara varsta.
    La final, in Capitolul 12, vei primi un model practic prin care sa aplici ideile din aceasta carte − Programul de 14 zile al Zeitei fara Varsta − dupa care vei gasi o lista cu resurse care sa te ajute sa hranesti zeita din tine.

Te afli aici, la o rascruce, si trebuie sa iei o decizie referitoare la cum va arata viata ta peste 10 ani. Faptul ca citesti aceasta carte acum, este o dovada de necontestat ca zeita divina din interiorul tau ar vrea ca tu sa o lasi pe ea sa preia de acum incolo controlul. Sunt foarte sigura cand spun asta, deoarece am trait destul ca sa stiu ca nu exista coincidente pur si simplu „intamplatoare”. Daca nu te-ai fi gandit serios la schimbarea perspectivei asupra vietii tale, nu ai fi aici cu mine, in acest moment.

Deci, vei imbatrani plina de entuziasm sau te vei deteriora odata cu varsta? Vei ramane agatata de vechea paradigma, ducand un razboi cu corpul tau pentru a se purta cum trebuie? Vei continua sa pui nevoile altor oameni inaintea nevoilor tale? Vei continua sa te alimentezi voit cu mancaruri procesate, zahar, cofeina si cu anxietate? Vei porni pe drumul care duce la boala, slabiciune, calitate redusa a vietii si vei incepe sa te prefaci ca traiesti „curajos”?

Inaintarea in varsta nu este ceva care sa te infricoseze. Aceasta nu e o carte anti-imbatranire conceputa sa te inarmeze pentru razboiul impotriva senectutii − si oricum, metafora razboiului nu este potrivita. Oricand ai o atitudine ostila fata de ceva, ii dai putere. In loc sa-ti fie teama si sa opui rezistenta imbatranirii, invoca principiul magic ce spune ca daca-i stii numele, acel ceva iti da putere −nu asupra lui, ci mergand impreuna cu el, dupa cum spune autoarea Starhawk. Atunci poti deveni forta care neutralizeaza negativismul. Tu poti face ca trecerea anilor sa fie o experienta cu totul diferita. Atunci nu vei fi batrana si nu vei fi tanara. Vei fi „altceva”: o zeita fara varsta.

Pe aceeași temă

Christiane Northrup

Dr. Christiane Northrup

Dr. Christiane Northrup

Dr. Christiane Northrup