Manualul tamplarului de mobila - Bill Hylton
Descriere
- Idei. Informatii ilustrate complete, de la stiluri de mobila si dimensiuni, pana la imbinari. Figuri detaliate, marite prezinta peste 100 de piese clasice de mobilier.
- Standarde. Mergeti la sigur cu toate proiectele - fie ca este vorba despre mobilier de bucatarie, mese de sufragerie, birouri, biblioteci sau lazi de lenjerie. Standardele prezentate sunt ergonomice si si-au dovedit exactitatea in timp.
-Variante si alternative. Aveti la dispozitie peste 150 de metode de imbinare si de subansambluri - libertate totala de modificare a oricarui proiect.
Fragment:
" Cand aud cuvantul masa, cei mai multi dintre noi se gandesc la un blat orizontal pe patru picioare. Exact ca cea din poza. Acesta este cel mai bine cunoscut tip de masa. in forma de baza, masa (o masa clasica) este formata din doar trei feluri de piese: picioarele, targul si blatul. Picioarele si cadrul se imbina si formeaza un cadru solid, dar deschis. Din punct de vedere al modului de con-structie, multe mese sunt structuri cu targ si picioare, desi nu le denumim astfel in mod normal. in limbajul comun, mesele se denumesc dupa rolul pe care il indeplinesc: mese de bucatarie, noptiere, masute de cafea. in capitolele care urmeaza veti vedea forme de baza ale multor alte tipuri de mese, multe dintre ele bazandu-se pe cea prezentata aici. Acesta este genul de masa pe care ati pune-o in bucatarie. Fiind masiva, da impresia ca este solida. Desi picioarele sunt groase, acestea fost strunjite pentru a nu arata prea greoi; iar avantajul lucrului cu stalpi grosi s-a pastrat imbinarile vor fi foarte rezisten"