Spiru Haret si invatatorii - Cristina Stefan

Spiru Haret si invatatorii - Cristina Stefan

An publicare
2014
Nr. Pagini
248
ISBN
9789733036524

Descriere

Colectia "Istoria Gandirii Pedagogice" propune o carte cu titlul semnificativ in contextul reformei invatamantului, care vizeaza, in primul rand, destinul oamenilor scolii: "Spiru Haret si invatatorii".
Autoarea Cristina stefan, doctor in stiinte politice, profesor de filosofie la Colegiul National Spiru Haret, din Bucuresti, are meritul de a aborda o tema de mare dificultate, cu mijloacele specifice istorice si hermeneutice, proprie stiintelor socio-umane.
Cartea este structurata in zece capitole, care ofera imaginea complexa a lui Spiru Haret, ca reprezentant al politicilor educationale intr-un moment istoric determinant pentru calitatea scolii - constituirea sistemului modern de invatamant national.
Ea este centrata, in mod special, asupra relatiei dintre Spiru Haret - profesorul universitar, cercetatorul in domeniul pedagogiei sociale si ministrul Instructiunii Publice - si cadrele didactice chemate sa implineasca obiectivele reformei invatamantului.
Autoarea propune o intrebare tulburatoare pentru politicienii educatiei moderne si postmoderne: Pentru cine scria Spiru Haret?..."Eu scriu pentru oamenii de scoala".

Pe aceeași temă

Cristina Ştefan