Sara - Marek Halter

Sara - Marek Halter

Autor
Editura
An publicare
2005
Nr. Pagini
328
ISBN
9736451143

Descriere

Care este oare povestea acestei femei atat de frumoase care l-a insotit pe Avraam, parintele monoteismului, pe drumurile Mesopotamiei, Canaanului, Egiptului? Insotitoare a unui om harazit de Dumnezeu sa intemeieze un mare popor, Sara trece prin toate incercarile unei femei lovite de sterilitate: sentimentul de vina, dispretul, adulterul, solitudinea... Pasionanta si tulburatoare, ea este una dintre eroinele cele mai moderne ale Bibliei.

Nascut in 1936 in Polonia, Marek Halter resuseste sa scape din ghetoul Varsoviei impreuna cu familia sa, care a emigrat in Franta, unde Marek incepe o cariera de pictor. A militat impotriva rasismului si antisemitismului, fondand Comitetul International de Negociere a Pacii in Orientul Apropiat, in 1967. A debutat in 1976 cu un volum despre experienta sa in orientul apropiat, continuand cu romane cu teme biblice sau legate de viata comunitatilor evreiesti. Printre ele: Sarah (2004), Tsipporah (2005), Lilah (2006).

Pe aceeași temă

A. S. Byatt,Ramsey Campbell,Ian Duhig,Hanif Kureishi,Adam Marek,Sara Maitland,Jane Rogers,Gerard Woodward,Frank Cottrell Boyce,Matthew Holness

Marek Halter