Comunicare in limba romana cls 2 - Manual - Partea 1+2 - Sofia Dobra

Comunicare in limba romana cls 2 - Manual - Partea 1+2 - Sofia Dobra

Descriere

Manualul de Comunicare in limba romana pentru clasa a II-a, autor Sofia Dobra, a fost elaborat in conformitate cu programa analitica aprobata prin Ordinul Ministrului Educatiei Nationale nr. 3418/19.03.2013 si a fost declarat castigator al licitatiei organizate de Ministerul Educatiei Nationale in anul 2014.

Manualul propune o metoda moderna, prin care sunt urmarite:

- trezirea placerii de a citi;
- starnirea interesului pentru texte literare si nonliterare;
- intarirea legaturii dintre citire si scriere;
- invatarea prin joc si prin cooperare;
- incurajarea elevilor de a-si folosi competentele dobandite in situatii din viata reala.

Fiecare volum are 64 de pagini si este structurat pe cate trei unitati de invatare adaptate nivelului de intelegere si nevoilor elevilor de clasa a II-a.

Cuprins:
- semestrul I – Unitatea 1. Scurta calatorie in lumea cartii, Unitatea 2. Realitate si imaginatie, Unitatea 3. Fantezie in alb;
- semestrul al II-lea – Unitatea 4. Cum se asaza actiunile intr-o povestire, Unitatea 5. Lumea din jur, Unitatea 6.Cine face actiunile intr-o povestire.

Toate textele sunt insotite de ilustratii atractive, realizate de graficieni renumiti. De asemenea, la inceputul fiecarui volum din manual este propusa o bibliografie, care serveste la realizarea unor tematici de lecturi integrale.

Manualul prezinta si o varianta digitala, care respecta intru totul continuturile editiei tiparite.

Ceea ce primeste elevul in aceasta versiune digitala nu este o simpla copie a manualului pe hartie, ci un produs gandit de la zero pentru a fi folosit pe laptop, pe tableta sau pe telefon.

Intregul continut al variantei pe hartie se gaseste in aceasta varianta digitala, structura celor doua variante fiind de asemenea identica. Varianta digitala are in plus imagini de calitate foarte inalta, sunete, filme, interactiuni si alte activitati complexe de invatare.

Cele doua variante pot fi folosite separat sau impreuna, in functie de preferinte ori de disponibilitatea aparaturii in clasa. Elevii pot folosi manualul fizic, iar profesorul poate sa proiecteze pe un ecran filmele din manualul digital. Sau elevii pot de asemenea sa foloseasca un smartphone ori tableta pentru a rezolva exercitiile citind si notand pe hartie.
Oricum va fi folosit, se va dovedi un produs captivant si interactiv, care va face ca invatarea sa fie mai placuta si mai eficienta. Textele principale au de multe ori si varianta audio, iar o mare parte din exercitii sunt corectate automat.

Pe aceeași temă

Sofia Dobra