Black Beauty

Black Beauty

Descriere

Black Beauty îşi trăieşte liniştit viaţa la o fermă, dar când soţia stăpânului său cade la pat, viaţa lui Black Beauty se schimbă radical, iar lucrurile capătă o turnură dramatică.
Loviturile de bici pe care le primeşte odată cu încercările de „îmblânzire“ deschid un lung şir de suferinţe, căci puţini dintre stăpânii în grija cărora ajunge se dovedesc a fi buni şi blânzi. Cu toate acestea, calul nu uită niciodată sfaturile mamei sale şi îndură toate chinurile cu răbdare, fiind întotdeauna un animal minunat, respectuos şi mărinimos.
Strivit de o lume plină de ignoranţă şi cruzime, Beauty trebuie să facă tot ce se poate pentru a supravieţui, până când va reuşi să găsească drumul spre dragostea şi bunătatea pe care le cunoscuse cândva.
În seria Cărţile copilăriei au mai apărut:
Marile speranţe, repovestire după roma¬nul lui Charles Dickens
Omul cu masca de fier, repovestire după capitolul final din romanul Vicontele de Bragelonne al lui Alexandre Dumas
Cocoşatul de la Notre-Dame, repovestire după romanul lui Victor Hugo
Odiseea, repovestire după epopeea lui Homer
Mituri ale Greciei Antice, repovestire după miturile clasice
Aventurile lui Sherlock Holmes, repo¬vestire după scrierile semnate de Sir Arthur Conan Doyle
Peter Pan, repovestire după romanul lui J.M. Barrie
Cei trei muschetari, repovestire după romanul lui Alexandre Dumas
Alice în Ţara Minunilor & Alice în Ţara din Oglindă, repovestire după scrierile lui Lewis Carroll
Povestea regelui Arthur şi a cavalerilor săi, repovestire după scrierile lui Howard Pyle
Robinson Crusoe, repovestire după romanul lui Daniel Defoe
În seria Cărţile copilăriei urmează să apară:
O călătorie spre centrul Pământului, repovestire după romanul lui Jules Verne
Moby Dick, repovestire după romanul Herman Melville Asemeni inițiativei generoase și vizionare din anul 1895 când, sub domnia Regelui Carol I și prin efortul folcloristului ¬Dumitru Stăncescu și al editorului Carol Müller, a fost pusă ¬temelia colecției de carte „Biblioteca pentru toți“, astăzi, Curtea Veche Publishing vine, altruist și inspirat, în ajutorul ¬copiilor și tinerilor țării.
Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri.
La fel ca primii noștri Suverani, Carol I și Elisabeta, care erau absolut convinși de nevoia de carte pentru prosperitatea națiunii, Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei.
Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni. Principele Radu al României

Pe aceeași temă

Anna Sewell

Anna Sewell

Anna Sewell

Anna Sewell

Anna Sewell

Anna Sewell