Dieta antiimbatranire
Descriere
Alimentatia optima pentru cresterea longevitatii Ati trecut de 40 de ani si v-ati dori sa opriti cumva acele ceasornicului sau chiar sa le dati inapoi ? Sunteti motivati? Atunci cartea de fata, dedicata alimentatiei antiimbatranire, vi se adreseaza. Numeroase studii stiintifice, printre care si cel realizat asupra centenarilor din insula japoneza Okinawa, subliniaza ca o nutritie corecta promite organismului ani lungi si sanatosi. Modul in care ne alimentam ne influenteaza, asadar, nivelul de energie, de vitalitate, dar si calitatea vietii. Cartea de fata va invita sa descoperiti tactici de succes referitoare la alimentatia ideala, la hrana pe care trebuie sa o evitati si la depoluarea alimentara, dar si secretele fierberii nontoxice, rolul esential al acizilor grasi sau semnificatia reducerii numarului de calorii. Si care sa fie placerea cea mai mare? Ei bine, este aceea de a intra in bucatarie inarmati cu 40 de retete antiimbatranire, seducatoare si simple, care previn efectele radicalilor liberi. De asemenea, in aceasta abordare echilibrata impotriva imbatranirii, veti afla ca mancatul sanatos este cel mai bun antidot impotriva uzurii. Iar imbatranirea devine facultativa. CUPRINS: Introducere • Sa intelegem mai bine procesul imbatranirii Alimentatia antiimbatranire Regula nr. 1: Adoptarea regulilor de baza ale alimentatiei antiimbatranire Regula nr. 2: Eliminati alimentele nocive Regula nr. 3: Gestionarea gatirii cu precautie Regula nr. 4: Regenerarea cu hrana vie Regula nr. 5: Alegerea corecta a grasimilor Regula nr. 6: Depoluarea alimentatiei Regula nr. 7. Mai putine calorii inseamna o viata mai lunga Pregatiti-va cum se cuvine: ce puneti in cosul de cumparaturi 40 de retete antiimbatranire Supa rece de broccoli • Carpaccio de avocado si lamaie pe pat de rodie • Supa crema de vinete • Supa crema de ardei rosu si nuci pecan • Lasagna de alge nori si rosii confiate • Piure de soia neagra asezonata • Supa crema de morcovi, cu scortisoara si chimion • Crema de dovleac cu castane • Dovlecei rasi cu lamaita • Carpaccio de sfecla cu guacamole rosu • Salata proaspata de ciuperci • Rosii confiate • Budinca cu avocado si rosii confiate • Pui cu sirop de agave • Somon cu pesto • Papiote de creveti cu sparanghel • Macrou cu arome marocane • Merluciu pe pat de cuscus din conopida • Tofu, ridiche neagra si ceapa verde • Curcan cu cacao • Terrina de iepure cu smochine • Cod pe pat de vinete • Saint Jacques cu lamaie verde • Cod negru vanilat • Foie gras cu castane • Carpaccio de vitel cu rosii confiate • Scoici a la japonaise • Piept de rata cu fenicul proaspat • Midii marinate • Somon cu stafide • Fondant cu ciocolata si vanilie • Carpaccio de papaya • Fructe rosii cu migdale si cocos • Mousse de mere si curmale • Tarte cu alune • Smoothie verde • Smoothie antioxidant • Smoothie iute de ananas • Smoothie cu prune uscate si ghimbir • Smoothie din mango si lamaie verde Bibliografie