Cenusareasa


Autor:

Etichete:

Editura:
Pescarus - 2016 - 16 de pagini

ISBN:
9786068379944
BDCID:
00029864

Descriere

Lumea Copilariei este o colectie destinata copiilor de orice varsta. Aici gasesti resursele de care ai nevoie pentru a-l ajuta pe copil sa-si dezvolte memoria si imaginatia. Iti aducem povestile si povestirile care ti-au incantat copilaria, poezii, cantecele, proverbe si ghicitori, curiozitati si multe alte carti cu teme interesante. Cenusareasa este una dintre ele.

Cartea relateaza in cele 16 pagini povestea Cenusaresei din basmul fratilor Grimm, textul fiind insotit de imagini color.


Fragment din volum: 

“Apoi o dusera in bucatarie, intr-un alai de batjocuri, si o pusera sa roboteasca din greu de dimineata pana la caderea noptii: sa se scoale pana-n ziua, sa care apa, sa aprinda focul, sa faca de mancare si sa spele rufe. Si cate si mai cate nu puneau la cale cele doua surori, ca sa-si bata joc de ea si s-o necajeasca. lar cand nu mai prididea de cata treaba avea de facut, ele azvarleau lintea si mazarea in cenusa, de trebuia apoi s-o aleaga bob cu bob.
Seara, fata cadea franta de oboseala, cuibarindu-se langa vatra, unde somnul ii era numai amar. Si, fiindca din aceasta pricina era totdeauna plina de cenusa si murdara, ii zisera, in ras, Cenusareasa. Intr-o zi, tatal fetelor se pregatea sa plece la iarmaroc si le intreba pe cele doua fete vitrege ce daruri voiau sa le aduca.
- Rochii frumoase, raspunse una. Margaritare si nestemate, zise a doua.
- Da' tie, Cenusareaso, ce-ti doreste inima? intreba taica-sau, intr-un sfarsit.
- Cea dintai ramurica ce s-o anina de palaria dumitale, pe aia s-o rupi, draga tata, si sa mi-o aduci.
La iarmaroc, omul cumpara rochii frumoase, margaritare si nestemate. La un moment dat, cand fu nevoit sa treaca printr-un desis, il atinse o creanga de alun si-i dadu jos palaria de pe cap. Atunci omul isi aminti de rugamintea Cenusaresei, rupse creanga si-o lua. Dupa ce ajunse acasa, inmana celor doua surori darurile, iar Cenusaresei, creanga de alun.”

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.