Botanistul euforic

Botanistul euforic

Descriere

    Sa ridicam paharul in cinstea botanicii si a bauturilor alcoolice • Botanistul euforic este bestseller New York Times.     Sake a inceput cu un bob de orez. Scotch-ul s-a nascut din orz, tequila, din agave, romul, din trestia‑de‑zahar, iar bourbonul, din porumb. Vi s-a facut sete?     In Botanistul euforic, Amy Stewart exploreaza varietatea ametitoare de plante, flori, copaci, fructe si ciuperci de care s-au folosit oamenii de-a lungul secolelor – cu ingeniozitate sau din pura disperare – pentru a le transforma in alcool. Dintre toate plantele care sunt fermentate si distilate, unele sunt periculoase, altele sunt de-a dreptul bizare si una dateaza de pe vremea dinozaurilor, dar fiecare aduce o contributie culturala unica la traditiile si istoria noastra globala cand vine vorba despre bauturi. Aceasta combinatie fascinanta dintre biologie, chimie, istorie, etimologie si mixologie – care contine peste 50 de retete de bauturi si sugestii de cultivare pentru gradinari – va va face sa fiti cel mai popular oaspete la orice petrecere cu cocktailuri.     „Fascinatia lui Stewart pentru subiectul ales este contagioasa.” — San Francisco Chronicle     „Stewart combina curiozitatea intelectuala a unui cercetator cu observatiile patrunzatoare ale unui gradinar adevarat.” — The Providence (RI) Journal     „Amy Stewart intelege ca o carte buna poate fi despre un subiect la fel de comun precum pamantul de sub picioarele noastre.” —The Dallas Morning News

Pe aceeași temă

Amy Stewart