In patru secunde ai pierdut totul


Descriere

    Viata unui proprietar de club de striptease nu e chiar asa cum si-o imagineaza lumea. Cu multe ore peste program la activ, un personal cu suficiente probleme emotionale incat sa tina ocupat un intreg departament de psihiatrie, si cu politia mereu pe urmele lui, Cain, in varsta de 29 de ani, incepe sa-si puna la indoiala misiunea de a salva fetele pe care le angajeaza. Dar, intr-o zi, Charlie Rourke, blonda cu ochi caprui, intra pe usa si lucrurile incep sa devina mai complicate. Cain se supune unui cod foarte strict de a nu se culca cu angajatele. Dar autocontrolul sau este pus la incercare in prezenta lui Charlie…
    Charlie Rourke, in varsta de 22 de ani, are nevoie de o suma foarte mare de bani, intr-un timp scurt, pentru a-si face urma pierduta, inainte de a fi prea tarziu. A-si da hainele jos de pe ea pentru barbati ii face stomacul sa se intoarca pe dos, dar Charlie se incurajeaza spunandu-si ca trebuie sa-si puna in aplicare talentele de actrita si dansatoare. Si cu toate ca celelalte fete par nerabdatoare sa puna mana pe seful lor sexy, sofisticat si atent, ea nu este interesata. La urma urmei, Charlie Rourke nu exista cu adevarat — si fata care pretinde ca este nu se poate lasa distrasa de sentimente.

    Suntem, pur si simplu, doi oameni buni, fiecare cu trecutul la fel de patat, in cautarea unui viitor luminos.

    "Cred ca unii oameni sunt in mod natural rai. Cred ca vina te poate motiva suficient incat sa ajungi sa faci anumite lucruri. Cred ca mantuirea este ceva la care doar poti aspira. Cred ca a doua sansa exista numai in vise. Cred ca timpul este neiertator si nu ai la dispozitie o vesnicie sa poti schimba viata unei persoane. Ai doar cateva secunde. Cateva secunde ca sa o cuceresti. Si cateva secunde ca sa o pierzi." - Cain

     Fragment din romanul "In patru secunde ai pierdut totul" de Kathleen A. Tucker:

    „CAIN

    Putinul par care i-a mai ramas lui Tanner e zbarlit tot cand raspunde la usa, pe jumatate adormit, iar stirile sportive ale zilei se aud rasunand in apartament de la televizorul dat la maximum.
    — Am nevoie de o cheie de la apartamentul lui Charlie.
    El se intuneca la fata.
    — Aaa... pai... legea spune...
    — Da-o dracului de lege, Tanner, il reped eu. Ori imi dai o cheie, ori o sa daram usa si atunci va trebui sa ii aduci pe mecanicii de intretinere sa o puna la loc.
    Mormaind ceva ininteligibil, Tanner intinde mana dupa uriasul inel cu chei care sta atarnat sus pe perete, langa usa. Imi aduce aminte de un temnicer in aceasta privinta, dar nu spun nimic. Mi-o tranteste in mana cu o cautatura urata si ii simt privirea in ceafa in vreme ce ma indrept cu pasi mari si repezi spre apartamentul 1 D. Tanner este un strajer fantastic.
    — Charlie? strig eu in momentul in care intru in apartamentul cufundat in intuneric.
    Sunt aproape sigur ca nu se afla aici deoarece masina nu este parcata afara. Cu toate acestea, stiu ca are o arma si as prefera sa nu ma pomenesc impuscat in seara asta.
    E liniste.
    S-ar putea intoarce dintr-o clipa intr-alta, asa ca nu pierd vremea si ma duc direct in dormitorul ei. Nu ma astept sa gasesc cine stie ce, avand in vedere ca dressingul, precum si comoda mea sunt pline pana la refuz cu hainele ei, iar cosmeticele ei au invadat dulapul meu din baie. Intr-adevar, in urma inspectiei sumare a dormitorului, imi dau seama ca incaperea este goala, cu exceptia asternutului de pe pat.
    Si a sertarului de jos al servantei.
    Incep sa rascolesc printre hainele ei de antrenament — pantaloni scurti, tricouri, pantaloni de yoga — pana cand dau de una... doua... trei... Scot la suprafata cele cinci peruci ingropate dedesubt. Una blonda, una bruneta, una cu parul scurt, una cu parul lung. Suvitele sunt matasoase la pipait. Sunt aproape sigur ca sunt facute din par natural, si daca este adevarat, atunci asta inseamna ca sunt peruci scumpe.
    Potrivite pentru deghizari in stil mare.
    Pentru faradelegi in stil mare.
    Peruca satena cu par ondulat scoate un zgomot surd atunci cand o izbesc plin de furie de perete. Cum de nu mi-am dat seama? Am dormit cu ea, am lucrat cu ea, m-am indragastit de ea!
    Trebuie sa fie vorba despre droguri. Nu e de mirare ca este atat de secretoasa. La dracu'. Avand in vedere cine este Dan, apoi trecutul meu... toate se leaga. Imi aduc aminte cum a incremenit locului cand si-a dat seama ca am vorbit cu tipul acela, Sam. Nu trebuie sa fii un geniu ca sa iti dai seama ca oricine ar fi el, individul detine controlul asupra ei — iar ei ii este o frica teribila de el. Poate ca este tatal ei adevarat. Asta ar insemna ca ea si-a asumat identitatea altcuiva si ca cea pe care mi-a dat-o este falsa.
    Cineva si-a dat foarte mult osteneala sa ascunda cine este ea cu adevarat.
    Scotocesc rapid restul apartamentului, dar nu dau de nimic interesant. Si de nicio arma. Trebui sa fie la ea.
    Nu prea mai am mare lucru de facut decat sa ma asez pe canapea si sa ii inhalez aroma vaga a parfumului ei floral care inca mai persista. Imi scot telefonul din buzunar si ii formez numarul. Si astept. Dar... ce dracu' o sa ii spun? Sa o acuz de trafic de droguri prin telefon? Rahat. Ar fi trebuit sa ma gandesc mai bine.”

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.