Yummy! 300 de retete pentru bebelusi si copii
Descriere
Aplica regula Yummy in bucatarie! Cu ajutorul cartii „300 de retete pentru bebelusi si copii” vom fi mereu pregatiti sa preparam mese delicioase si hranitoare pentru cei mici. Majoritatea obiceiurilor sanatoase de alimentatie se formeaza pana la varsta de 5 ani. Hrana copilului trebuie sa fie diferita de cea a unui adult, atat in privinta substantelor nutritive pe care le contine, cat si in privinta modului de preparare. Copiii au nevoie de cantitati mari de substante nutritive esentiale, cum ar fi zincul, fierul si calciul. Pe de alta parte, consumul de fibre sau de sare trebuie sa fie redus, iar retetele Laurei Adamache respecta principiile alimentatiei sanatoase, propunand de fiecare data ingredientele si condimentele permise care dau cel mai bun gust mancarurilor. Volumul este presarat cu ilustratii atragatoare si cuprinde indicatii precise si sfaturi esentiale din punct de vedere nutritional. Retetele sunt organizate pe grupe de varsta (6-12 luni, 1-3 ani, 3-5 ani), dar si in functie de felul preparatelor (supe, piureuri, feluri principale, gustari, deserturi). Nu lipsesc nici sugestiile de meniuri complete si usor de preparat. Mai mult decat atat, volumul ofera o perspectiva binevenita asupra strategiilor de parenting. Nu este un copil fericit acela pe care il indopam la ore fixe. Nici acela pe care il hranim „stiintific“, cu ingrediente excesiv cantarite si selectate in functie de aportul de vitamine sau minerale, oricat de sanatoasa ni s-ar parea aceasta practica. Un copil este fericit atunci cand are o relatie armonioasa cu parintii si cu mancarea. O parte esentiala a fiecarei mese este prezenta parintilor: pentru a-i incuraja pe cei mici sa manance sanatos, este ideal sa mancam alaturi de ei, in familie. Fragment din cartea "Yummy! 300 de retete pentru bebelusi si copii" de Laura Adamache: "Supa crema de cartofi si pastrav: • 200 ml supa de legume •1 cartof mic • 60 g fileu pastrav • 2-3 frunze patrunjel • 1 lingurita ulei de masline Curatam cartoful, il spalam si il taiem bucatele. Fierbem cubuletele de cartof si pastravul la aburi. Le punem intr-un vas si le pasam cu un mixer vertical, adaugand treptat supa de legume. Asezonam supa cu patrunjelul tocat marunt si 1 lingurita de ulei de masline. Puteti adauga si alte legume in supa (morcov, telina, praz). In acest caz, adaugati mai multa supa de legume, pana cand obtineti o consistenta usor cremoasa."