Labirintul. Vol. 5. Cod: Arsita


Descriere

    Ce a fost inaintea Labirintului? Care este adevaratul scop pe care il urmareste RAU? Cine face parte din grupul B? Cine e cu adevarat Thomas? A fost alegerea lui – sau a tovarasilor lui – sa intre in Labirint?

    Padurile au ars, lacurile si raurile s-au uscat, oceanele s-au umflat. Apoi, Arsita a cuprins pamantul, au murit oameni, violenta a pus stapanire peste tot. RAU se afla in cautarea unei explicatii si gaseste baiatul perfect pentru a-si duce la bun sfarsit propriile planuri. Baiatul se numeste Thomas. In fata lui se inalta un zid urias de minciuni si de secrete, caruia i se opune cu forta prieteniei si a loialitatii, intr-o lume care pare ca a uitat complet de astfel de lucruri.
    Descopera povestea lui Thomas si afla cum a construit un labirint pe care numai el l-ar putea distruge. Un nou capitol captivant in aventura Poienarilor, o calatorie spre locul si momentul in care a inceput totul.
 

     Fragment din romanul "Labirintul Vol. 5: Cod: Arsita" de James Dashner:

    “Thomas privi prin incaperea in care intrase. Era ceva nou pentru el - aducea cu un centru de control al securitatii. Vazu un perete mare plin de monitoare pe care se putea zari totul, de la camerele medicale, la dormitoare, la cum avansa constructia labirintului. Ciudat era ca filmarile video pentru labirint se miscau jucause, de parca ar fi legat camerele de supraveghere de spinarile unor pisici foarte furioase. Cuibarita in mijlocul incaperii, cu fata spre monitoare, se afla o platforma cu echipament dotat cu mai multe monitoare si cateva scaune cocotate in spatele lui. Doi paznici stateau asezati acolo, holbandu-se la un monitor din partea dreapta a peretelui.
    Thomas privi mai indeaproape si i se franse inima. Il vazu pe Minho intr-o camera mica, legat de un scaun - franghiile ii intrau in piele - cu fata insangerata si lovita. Se holba direct la camera, fara sa ezite, iar infatisarea lui hotarata il facu pe Thomas sa se simta putin mandru. Si putin rusinat. Nu voise ca Minho sa fuga chiar se indoise ca avea sa incerce.
    - Ma doare sa spun asta, zise Randall, dar s-ar parea ca prietenul tau nu s-a invatat minte dupa ultima lui incercare de a se duce afara. Ma gandesc ca am fost prea blanzi cu el, cu toata lumea. Acum insa nu avem de ales decat sa intensificam lucrurile. Esti de acord?
    Thomas se holba la Minho. Minho se holba inapoi. Sa fi fost oare o camera dubla? Thomas se sfii.
    - Probabil ca tacerea nu e cea mai buna optiune a ta acum, spuse dr. Leavitt. Asaza-te si vom vorbi. Cei ca Minho si Gally - cei care se considera mai presus de efortul de a ne ajuta aici - trebuie pusi la punct. Sa speram ca poti invata si tu ceva privind la asta."

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.