Lupta unei femei dependente

0 ( 0 )
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
390
ISBN:
9786069385845
BDCID:
00027112
... fiica unei mame alcoolice, a fost cea mai mica dintre cei patru copii, avand frati mult mai mari. „Casa noastra era ca o zona de razboi — mama nu avea abilitatile sau capacitatea de a-mi fi cu adevarat mama,”

A inceput sa bea la 11 ani si i se permitea sa bea vin la cina, in fiecare seara. Parintii ei mancau sus, iar Karin se furisa la subsol, unde manca in fata televizorului, singura. „De multe ori, primeam si al doilea pahar cu vin si mi se permitea atata timp cat stateam cuminte.”

Isi aminteste ca s-a imbatat prima data atunci cand fratele bunicului, pe care il iubea mult, a murit curatand zapada cu lopata. Avea 13 ani. „Am mers direct in subsol si am dat pe gat aproape toata sticla cu vin”, spune Karin. „Nu-i un lucru normal pentru cei de 13 ani.” O „betie” in facultate, lucra din greu in timpul saptamanii, apoi, in weekend, facea „lucruri prostesti, nechibzuite”.

Casatorita, avand doi copii, Karin a suferit depresii postna-tale severe, plus episoade serioase de depresie in primele decade, insa, de-a lungul intregii sale cariere, viata profesionala i-a fost excelenta.

De fiecare data cand s-a intors din concediul de maternitate, a revenit la un job mai bun, cu o pozitie mai buna. Pe masura ce urca pe scara profesionala, a inceput sa bea seara de seara, iesind cel putin o noapte pe saptamana, pentru a bea cu colegii de birou. „Ajungeam acasa la doua dimineata si plecam la serviciu inca pilita — nu eram singura.

Odata, am fost prinsa vomand intr-un ghiveci de plante^ dimineata. Am spus: «Scuze, sunt insarcinata.« Bautura m-a ajutat sa trec peste toate limitele morale. Era un fel de societate fara legi: aveam un puternic sentiment ca puteam face orice ne doream.”

Karin si sotul ei au baut intotdeauna mult impreuna, „Deschideam o sticla de sampanie, in drum spre casa de la tara, in noptile de vineri, ajungand destul de chercheliti.''

Incetul cu incetul, ura fata de sine a inceput sa creasca. „Obisnuiam sa cred ca sunt rezistenta, dar rezistenta mea venea dupa o sticla de votca”, spune Karin. „In cele din urma, beam doua pahare mari inainte de cina, o sticla de vin la cina si mai multa votca dupa aceea.”


Carti Biografii Carti Memorii Carti Jurnale Carti Memorialistică Carti Literatură Străină Carti Publicistică și Eseuri Carti Beletristica Carti Literatură Universală Carti Proza Diversa Carti Non Fictiune Carti Biografii Memorii Jurnale Carti Memorii Jurnal

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit