Copacul minciunilor


Descriere

„Alege o minciuna pe care ceilalti vor sa o creada…”
 
Faith Sunderly are paisprezece ani; e o fata curajoasa si inteligenta – prea inteligenta, poate, pentru vremea in care traieste ea, epoca victoriana, cind femeile trebuie sa fie sfioase, modeste si… sa nu-si puna nici o intrebare. Pe Faith, limitarile o nemultumesc: in definitiv, visul ei secret e sa devina om de stiinta, iar animalul ei de companie nu e un catelus pufos, ci un sarpe! Cind intreaga familie se refugiaza, temporar, pe insula Vane, unde tatal ei este angajat ca arheolog, fata se trezeste prinsa intr-un virtej de aventuri. Dupa ce el moare in circumstante stranii, Faith isi propune sa descopere ucigasul, fiind convinsa ca este vorba despre o crima. Nu greseste prea mult: cautarile o poarta pe urmele unui misterios Copac al minciunilor si, fara sa stea prea mult pe ginduri, tinara incepe investigatia cautindu-si aliati printre locuitorii insulei. Insa itele povestii sint mai incurcate decit par si pericolul pindeste la fiecare pas, caci Faith nu e singura care incearca sa ajunga la copacul magic.

Traducere din limba engleza de Ioana Vacarescu

Fragment din cartea "Copacul minciunilor" de Frances Hardinge

"BULL COVE

 
In timp ce trasura se hurduca pe drum, Faith isi tinea mainile stranse, ascunzand semnul de pe manusa. Era ingrozitor de suparata pe ea insasi. Daca tatal ei s-ar fi uitat printre hartii, ar fi vazut imediat dovada crimei savarsite. Cine altcineva mai avusese la indemana caseta de valori? Ar fi ajuns imediat la concluzia ca ea e vinovata.
Avea sa fie prinsa. Merita sa fie prinsa. Ce se intampla cu ea? 
Cu toate acestea, mintea ii era preocupata de exprimarea folosita in scrisoarea pe care o citise, izbucnirea de manie fata de cei care ii jignisera tatal. Cum ar fi putut cineva sa creada ca vreo descoperire de-a lui e falsa, si cu atat mai putin fosila de la New Falton?
Toata lumea fusese de acord ca e adevarata. Toata lumea. O analizasera atatia experti, o cercetasera, o ridicasera in slavi, scrisesera despre ea. Un jurnal de specialitate o numise „Nefilimul de la New Falton", cu toate ca tatal ei nu o calificase niciodata asa, si o declarase „descoperirea secolului". Cum era posibil sa se fi inselat cu totii ? Probabil ca are dusmani.
Probabil ca cineva incearca sa-l distruga pe Tata.
Se insera cand s-au apropiat de creasta dealului, iar apoi au pornit-o in zigzag, pe un drum prost si serpuit. In cele din urma trasura a incetinit si Faith a zarit lumina galbuie ce iesea printr-o usa deschisa.
Era o ferma veche, cu acoperisul din ardezie, construita din piatra maronie crestata, ce semana cu niste bucati sparte de caramel. Pe partea cealalta a curtii pardosite cu piatra de rau se aflau grajdurile si un hambar. In spatele lor se ridica o sera cu acoperisul inalt si rotunjit, cu geamurile alburii in lumina slaba a asfintitului."

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2020 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit