Povestea ta a inceput demult. Cum sa vindeci traumele familiale mostenite


0 ( 0 )

AUTOR:
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
264
ISBN:
9786067199321
BDCID:
00026970

    Un angajat cu experienta ajunge sa ia decizii financiare nesabuite, repetand, fara sa stie, istoria tatalui sau, un parior "ratat" pe care nici macar nu-l cunoscuse. O tanara depresiva vrea sa se sinucida prin "evaporare", pentru ca mai apoi sa afle ca bunica ei supravietuise camerelor de gazare de la Auschwitz. Un baiat e cuprins de senzatii inexplicabile de frig, fara sa stie ca unchiul sau murise inghetat. 

    Cartea de fata vorbeste despre acele fobii, depresii si ganduri obsesive care ne coplesesc fara sa ne dam seama de unde ni se trag. Combinand cercetarile din neurostiinte cu interventiile specifice constelatiilor familiale, autorul demonstreaza in ce fel uneori ajungem sa mostenim si sa retraim, in mod inconstient, suferintele si traumele nerezolvate ale stramosilor. Cititorul are la indemana cai utile pentru eliberarea de traumele mostenite pe cale transgenerationala. Aceste tehnici merg de la identificarea anxietatilor mascate dupa cuvinte si comportamente aparte pana la genograma, dialogul imaginar cu stramosii si eliberarea, prin compasiune, de suferintele generatiilor trecute.
    Mark Wolynn este psiholog clinician specializat in traumele transgenerationale. Este director si formator la Institutul pentru Constelatii Familiale din San Francisco. 
 
    Cuprins:
 
Introducere. 
Limbajul secret al fricii
 
Partea I. Tesatura traumei familiale 
    Capitolul 1. Traumele pierdute si regasite 
    Capitolul 2. Trei generatii de istorie familiala comuna: corpul familiei
    Capitolul 3. Mintea familiei 
    Capitolul 4. Metoda limbajului‑nucleu 
    Capitolul 5. Cele patru teme inconstiente 
 
Partea a II‑a. Harta limbajului‑nucleu 
    Capitolul 6. Nemultumirea‑nucleu 
    Capitolul 7. Caracterizari‑nucleu 
    Capitolul 8. Sentinta‑nucleu 
    Capitolul 9. Trauma‑nucleu 
 
Partea a III‑a. Cai de reconectare 
    Capitolul 10. De la intelegerea profunda (insight) la integrare 
    Capitolul 11. Limbajul‑nucleu al separarii 
    Capitolul 12. Limbajul‑nucleu al relatiilor 
    Capitolul 13. Limbajul‑nucleu al succesului 
    Capitolul 14. Limbajul‑nucleu ca metoda de vindecare 
 
Multumiri 
Glosar 
Anexa A. Lista intrebarilor privind istoria familiala 
Anexa B: Lista intrebarilor privind trauma timpurie 
Note

     Fragment din volum:
 
    “DE LA FRAZE VINDECATOARE LA IMAGINI VINDECATOARE
 
    Fie ca suntem sau nu constienti de acest lucru, viata noastra este profund influentata de imaginile noastre interioare, de credintele, asteptarile, presupunerile si parerile pe care le avem. Intipariri intrinseci precum „nu-mi iese nimic in viata asta” sau „nu voi reusi indiferent ce as incerca” sau „am un sistem imunitar slab” pot constitui o schema a felului in care se va desfasura viata noastra, limitandu-ne modul in care primim experientele noi si afectandu-ne modul in care ne vindecam. Imagineaza-ti efectul pe care il are asupra corpului tau imaginea interna „am avut o copilarie grea”. Sau a imaginii „mama se purta cu cruzime”. Sau „tatal meu a fost abuziv emotional”. Cu toate ca poate fi o parte semnificativa de adevar in aceste imagini, ele s-ar putea totusi sa nu spuna toata povestea. Fiecare zi a copilariei tale a fost dificila? Tatal tau nu a fost bun nici macar o data? Mama ta a fost totusi vreodata afectuoasa? Ai acces chiar la toate amintirile tale din primele zile cand erai tinut in brate, hranit si invelit in patutul tau seara, cand erai bebelus? Tine minte, asa cum am aflat in Capitolul 5, multi dintre noi retinem doar acele amintiri menite sa ne protejeze sa nu mai fim raniti din nou, amintiri care ne sustin apararile, amintiri despre care biologii evolutionisti sustin ca fac parte din acea innascuta „privilegiere a negativului”. Ar fi posibil sa ne lipseasca unele amintiri? Mai important chiar, ti-ai pus aceste intrebari: Ce statea in spatele agresivitatii mamei mele? Ce eveniment traumatic statea la baza frustrarii tatalui meu?
    In timp ce iti creezi frazele vindecatoare, poate ca ai observat deja ca incepe sa prinda radacini o noua experienta interioara. Se poate sa-ti fi aparut sub forma unei imagini sau a unei trairi, poate ca o senzatie de apartenenta sau de conectare. Poate ca ai simtit sustinerea membrilor familiei tale care vegheaza asupra ta."


Carti Practic. Util. Hobby Carti Dezvoltare Personala Carti Psihologie Practica Carti Self Help Carti Psihologie Si Consiliere Carti Psihologie Carti Non Fictiune Carti Științe Umaniste Carti Stiinte Carti Diverse Carti Practic Carti Util Carti Hobby

Comandă CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit